Вести

Рафаиловић: Током реконструкције Булевара краља Александра прекршен низ закона

Члан Главног одбора Српске напредне странке Душан Рафаиловић одржао је конференцију за новинаре на тему „Реконструкција Булевар краља Александра.

„Град Београд више никада не може и не сме да се врати у време владавине Драгана Ђиласа. Док грађани Београда нису могли да задовоље основне потребе, нису могли да добију инфраструктуру каква им је била неопходна, Драган Ђилас и други тајкуни су се богатили. Типичан пример владавине Драгана Ђиласа и његових послушника јесте пример реконструкције Булевара краља Александра кад је прекршен низ закона- Закона о јавним набавкама, Закон о планирању и изградњи, Закона о буџетском систему“, нагласио је Рафаиловић. 

„Извештај Државне ревизорске институције, о завршном рачуну града Београда за 2010. годину, у поступку  јавних набавки  реконструкције Булевара краља Александра, јасно показује ненаменско трошење буџетских средстава. Процењена вредност реконструкције Булевара краља Александра износила је 1,41 милијарду динара, вредност је подигнута на 1,73 милијарде динара уговором који је потписан са подизвођачем, да би коначни обрачун износио 1,97 милијарди динара“, рекао је Рафаиловић.

„Драган Ђилас  грубо је прекршо и Закон о планирању када је реч о постављању подземних контејнера који нису били предвиђени грађевинским пројектом и за које не постоји грађевинска и употребна дозвола. Буџет града Београда додатно је оштећен за неколико десетина милиона динара беспотреном сечом и куповином платана из увоза“, самтра Рафаиловић.

Српска напредна странка, на челу са Александром Вучићем и Владом Републике Србије има одговорне и стручне људе који разумеју потребе грађана и који ће Београд учини бољим и квалитетнијим местом за живот.