Вести

Радуловић: СЗС се служи недемократском и расистичком реториком

Шокирана сам мајсторством новооснованог Савеза за Србију да замени тезе и игнорише не само увредљиве изјаве својих оснивача и руководиоца, већ и изјаве које крше и деградирају основна људска права. Ако се овај „савез“, као и сваки савез окупља око истих вредности - шта можемо из тога да закључимо? Закључујемо да се цео Савез за Србију и да су се сви њени руководиоци, пре свега њени оснивачи Ђилас, Јеремић, Обрадовић и наравно Жељко Веселиновић окупили око вредности као што непоштовање жена, вулгарност и константно, грубо и неваспитано вређање неистомишљеника. 
 
Данашњи покушај представника Савеза за Србију на седници Скупштине града Београда да замене тезе и да на питања, у вези са вулгарним и расистичким твитом свог члана Жељка Веселиновића, не одговоре показује неодговорност и прећутно подржавање нечега што је апсолутно неприхватљиво.
 
Изјаве Жељка Веселиновића којима вређа све нас у Скупштини града Београда, али и све остале грађане Београда и Србије, који не подржавају и не деле исте идеје са Савезом за Србију, као и довођење имена премијерке, гђе Ане Брнабић у вулгарни контекст и покушај њене дискредитације говоре о њиховој „визији“ Савеза за Србију и неприхватљивом начину којим желе да се „боре“ за грађане Београда и Србије.
 
У друштву које је демократско и уређено, грађани могу сами да препознају неодговорне и недопустиве изјаве које угрожавају основна људска права. Подршка грађана одговорној и моралној власти Александра Вучића и Српске напредне странке, говори у прилог томе да велика већина грађана управо жели одговорну и демократску власт, а не којекакве „савезе“ чији се предстваници служе недемократском и расистичком реториком. 
 
 
 
Заменица председника Скупштине града Београда и 
одборница Српске напредне странке
Андреа Радуловић