Вести

Радуловић: Спомен обележје у знак сећања на полицијске службенике

Градски одборници су се сагласили са одлуком о подизању спомен-обележја у знак сећања на полицијске службенике који су жртвовали своје животе вршећи службену дужност зарад мира и безбедности Републике Србије. Спомен-обележје ће се налазити у Омладинских бригада број 1, код зграде СИВ 3, а подиже се средствима МУП-а.

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић је образлажући ову одлуку изразила задовољство што се управо та тачка нашла на дневном реду седнице и истакла да је иницијативу за подизање спомен-обележја комисији упутио потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

На овај начин одајемо признање и захвалност свим храбрим полицијским службеницима који су своје  животе дали за мир и безбедност грађана ове земље. На простору централне зоне Новог Београда, тачније у Улици Омладинских бригада у непосредној близини зграде Министарства унутрашњих послова и Полицијске станице Нови Београд биће подигнут комплекс који ће симболизовати нашу захвалност свим оним дивним људима, полицијским службеницима, који су изабрали овај тежак и одговоран позив и вршећи га изгубили животе. Управо ми не смемо да заборавимо те изузетне људе – истакла је Андреа Радуловић.

 

Извор: Беоинфо