Вести

РАДУЛОВИЋ: МИНИСТРУ СТЕФАНОВИЋУ БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА НА ПРВОМ МЕСТУ

Данашње изјаве представника Савеза за Србију на седници Скупштине града Београда, изношење нетачних података у вези са безбедношћу у главном граду, као и покушаји дискредитовања министра Стефановића, његовог врло успешног и преданог рада, као и видљивих резултата Министарства унутрашњих послова, говоре о томе да им, у недостатку аргумената са којима би конструктивно расправљали о питањима на Дневном реду Скупштине, не преостаје ништа друго, осим провидних покушаја спиновања.
 
У претходне четири године Београд је један од најмирнијих и најбезбеднијих градова у региону. У прилог томе иде чињеница да је у овом периоду стопа криминалитета у Србији пала за 9 посто, а као најбитнија чињеница која иде у прилог овој тврдњи је да је у успешним акцијама полиције заплењено више од десет тона дроге, од чега је највећи удео заплењен, управо, у Београду. Србија има један од најнижих процената убистава на годишњем нивоу у Европи. Према подацима МУП- а у 2017- ој години убијено је 76 људи што је три пута мање него у 2001.години када смо по вашим речима имали „најстабилнију власт“. Према подацима Завода за статистику најмање убистава догоди се у Београду. Чињеница  да ови резултати нису само мртво слово на папиру показује и извештај Канцеларије УН-а за дрогу и криминал. У њему се наводи да је „криминал у региону Балкана тренутно на нижем нивоу него у другим земљама Европе и број убистава опада у свакој земљи  Балкана“, а у чему предњачи  наша земља.
 
Полиција је коначно постала сервис грађана чија је основна функција спровођење закона и заштита безбедности грађана, она је та која је свакодневно на услузи грађанима, која обавља савесно свој посао, разговара са младима, која је започела праксу одржавања састанака са грађанима у њиховим локалним заједницама и што је најважније упознаје се са њиховим свакодневним проблемима и у координацији са њима их успешно решава.
 
Опозиција користи свој одборнички мандат за изношење малициозних и неконструктивних ставова који не служе ничему. Саветујем опозицији да престане да троши енергију на неосновано и неодговорно каљање нечијег имена већ да време које јој је пружено искористи на начин примеран одборнику Скупштине града Београда. Град Београд није полис од десет хиљада становника, већ метропола од два милиона становника у којем, упркос неуспешним покушајима спиновања опозиције- парламентаризам, демократија и поштовање одговорности и закона и те како живе. Грађани, који су на изборима недвосмислено указали поверење Српској напредној странци, не заслужују да им се вређа интелект магловитим тврдњама и клеветама од стране представника којекаквих „савеза“.