Вести

Радуловић: Хуманитарни концерт за Сигурну кућу

Поводом године борбе против насиља над женама, Интернационална полицијска асоцијација организовала је у Народном позоришту хуманитарни концерт под називом „ИПА и пријатељи”. Догађају је присуствовала заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, која је у изјави за Беоинфо нагласила да ће сва прикупљена средства бити донирана Сигурној кући.

Овде смо да бисмо подржали и помогли женама које су биле жртве насиља. Сви имамо јединствен став, а то је да пружимо максималну заштиту женама које су изложене било каквом облику насиља. Ми их не заборављамо. Надам се да ћемо на овај начин, хуманитарним концертом, успети да прикупимо довољно средстава за Сигурну кућу и да ћемо им живот учинити лепшим – рекла је Андреа Радуловић.

Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић је рекла да је породица стуб сваког друштва, а да оваква свечаност показује да су сви почели више да причају о насиљу.

Почели смо више да причамо о породичном насиљу, не само о насиљу над женама, јер су и деца жртве насиља. Ова свечаност показује да је то изузетно важно, да се о томе чује и прича и да је то тема од великог значаја – навела је Весна Станојевић.

Председник Интернационалне полицијске асоцијације (ИПА) – Секција Србија Небојша Пантелић нагласио je да је ИПА учествовала у многим хуманитарним акцијама до сада.

Жеља нам је да колико можемо допринесемо напретку друштва. У марту – месецу жена и у години борбе против насиља над женама, овај хуманитарни концерт је уједно и хуманитарни динар за Сигурну кућу – навео је Пантелић.

Осим уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”, на свечаном мартовском концерту учествовали су хор полазника Центра за основну полицијску обуку МУП-а Републике Србије, хор матураната гимназије „Јован Јовановић Змај”, Данка Стојиљковић, Милан Топаловић, Ренато Хенц и многи други.

 
 
Извор: beoinfo