Вести

Презентација такмичења за најбољу бизнис идеју

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда посетио је данас Електротехничку школи „Никола Тесла”, где је одржао презентацију за такмичење за најбољу бизнис идеју коју организује тај савет и Фондација за младе таленте Града Београда. 

Он је позвао учеснике да се пријаве на конкурс који траје до 5. фебруара, на коме имају право учешћа сви са пребивалиштем у Београду од 18 до 30 година. 

– Потребно је да имате само бизнис идеју – истакао је Петронијевић и позвао све који имају иницијативу и верују у себе да узму ствар у своје руке и пријаве се на конкурс. 

Прва награда на конкурсу је 500.000 динара, друга 300.000 и трећа 200.000 динара, прецизирао је Петронијевић. 

– Град Београд је за њих обезбедио место у Научно-технолошком парку Београд и годину дана стручне подршке. Организоваћемо Академију предузетништва на којој ће научити да своје идеје преточе у бизнис план. Боримо се да направимо систем који ће нашим младим и талентованим људима омогућити останак у нашој земљи, као и да својим иновативним производима развијају привреду нашег града и земље – указао је Петронијевић. 

Своја искуства са средњошколцима поделили су и прошлогодишњи вицепрвак и овогодишњи председник жирија Никола Опачић, са својим производом паметна кутија за лекове, као и представнице студија Lemon Berry које успешно развијају своју идеју у области туристичких услуга. 

 
 
Извор: beoinfo