Вести

Представници Града Београда са првацима у школи „Јован Јовановић Змај” на Вождовцу

Помоћница градоначелника Београда Ирена Вујовић и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић заједно са председником општине Вождовац и његовим сарадницима присутвовале су данас пријему ђака у први разред у ОШ „Јован Јовановић Змај” на Вождовцу. Градска општина Вождовац се и ове године потрудила да све вождовачке ђаке прваке обрадује ранчевима и перницама са прибором. 

У свечаној сали ОШ „Змај Јова Јовановић” Ирена Вујовић пожелела је првацима успешан почетак школовања, а осталим ђацима успешну школску годину.

– У име Града Београда и у своје лично име желим да вас поздравим и честитам вам први школски дан. Оваквих дана убудуће имаћете много, јер су школа и образовање веома битни за сваког од нас. У школи нас много тога уче, али поред знања које ћете овде добијати, битно је и да постанете добри људи, да имате много другара. Та пријатељства и успомене из школе остаће вам за цео живот. Школа није баук, кроз игру и учење лако се долази до нових сазнања која ће вам касније у животу сигурно значити много – рекла је Ирена Вујовић. 

Према њеним речима, Град Београд је уложио велика средства у адаптацију школа, санацију школских дворишта и игралишта, у изградњу нових објеката, као и у сређивање саобраћајница око школа, а са тим радовима наставиће се и убудуће.

Председник општине Александар Савић поздравио је малишане и изразио искрену жељу да ће сваки дан проведен у школи допринети стицању новог знања, јер то је највећа вредност коју им нико не може отуђити. Градиво које буду прелазили током основног образовања је неопходна подлога за развој и лично усавршавање које им предстоји у даљем школовању. Он је указао и на значај спорта за правилан развој сваког ученика и најавио им гостовање спортиста са Вождовца који им на најбољи начин могу представити предности спорта.

Ове године је у 16 основних и две специјалне школе на територији општине уписано 1.620 првака. Настојећи да школарцима и наставном особљу обезбеде што боље услове за обављање наставе, представници општине и Града Београда су обновили велики број школа. Поправљане су и саниране школске ограде, тоалети, учионице и изведени многи други радови. 

Представници општине обишли су основне школе током дана и уручили првацима поклоне који симболички представљају успех у школовању и успомену на први школски дан.

 

Извор: beograd.rs