Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СА МИНИСТРОМ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА АНГОЛЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра унутрашњих послова Републике Анголе Еуженија Сезара Лабориња, са којим је разговорао о унапређењу билатералних односа и питањима од обостраног интереса.

Министар Лаборињо је председнику Вучићу пренео поздраве и уручио поруку председника Лоуренса, са жељом да односи двеју земаља добију нови импулс. Узвративши поздраве, председник Вучић изразио је наду да ће председник Лоуренсо ускоро посетити нашу земљу.

"Србија остаје посвећена неговању добрих односа са пријатељским земљама, које смо током историје дуго градили кроз међусобно уважавање и разумевање и у најтежим временима", истакао је председник Вучић и додао да је Србија посебно захвална Анголи на принципијелном ставу и доследној подршци нашим ставовима о Косову и Метохији.

Министар Лаборињо је рекао да у Анголи помно прате ситуацију у нашем региону и пренео да ће увек подржавати Србију по питању Косова и Метохије.

Посебна тема разговора биле су активности у оквиру обележавања 100. годишњице рођења првог председника Анголе Агостина Нета, који је у нашој земљи поштован као историјска личност која симболизује дух борбе за слободу и независност, вредности које представљају темељ и наше земље.

Саговорници су се сагласили да постоји обострани интерес за унапређење недовољно развијене економске сарадње, као и других видова сарадње.

Председник је поручио да га посебно радује што је, у оквиру посвећености Србије даљем јачању сарадње у области просвете, у току пријављивање студената из Анголе за пројекат "Свет у Србији 2022/23".

 

 

 

Извор: Танјуг