Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је  телефоном са председником Владе Краљевине Норвешке Јонасом Гаром Стореом, са којим је разменио мишљења о билатералним односима, развоју економске сарадње, реформским процесима и европским интеграцијама Србије.

Председник Вучић је оценио односе Србије и Норвешке као веома добре и садржајне на свим пољима и нагласио да постоји простор за унапређење политичког дијалога на највишем и високом нивоу, укључујући и економску сарадњу између две земље. У том смислу, председник је истакао значај Српско-норвешког пословног форума и могућностима за сарадњу које он отвара. Председник је током разговора позвао норвешке инвеститоре да у наредном периоду појачају присуство на нашем тржишту.

Говорећи о европском путу Србије, председник Вучић је истакао да, иако Краљевина Норвешка није чланица Европске уније, многи сегменти наше билатералне сарадње имају посебан значај за наш процес евроинтеграција, поготово у областима у којима је Норвешка помогла Србији својим искуствима у хармонизацији стандарда и прописа са ЕУ.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, председник је поновио да он за Србију представља једини прави пут за налажење компромисног решења и додао да Београд остаје у потпуности посвећен том процесу у циљу очувања мира и стабилности у целом региону.

Двојица државника су разговарали и о актуелним збивањима на светској политичкој сцени, при чему је председник Вучић поновио принципијелне ставове Србије.

 

 

 

 

Извор: Танјуг