Вести

Поповић: Београд богатији за више од 15 хиљада ђака првака

Град Београд је спремно дочекао нову школску годину у којој је у први разред кренуло 15.200 ђака, рекла је Тања Поповић, чланица Градског већа.

Она је гостујући на ТВ Пинк нагласила да је Град је реновирао велики број школа, а неке је у потпуности средио као што је то ОШ „Иван Горан Ковачић” на Звездари која је добила поптуно нови изглед. 

Говорећи о образовању, она је рекла да би стално требало нешто мењати јер је то област која се свакодневно мења, професори би требало да унапређују своја знања и вештине на семинарима, али и да стање у школама доста зависи од директора.

– Недавно смо градски менаџер Горан Весић и ја посетили Трећу београдску гимназију на позив новог директора. Школа је данас у катастрофалнoм стању. Ми смо учинили све што можемо тако да већ данас могу да користе интернет који нису имали, а потрудићемо се да школу обновимо и уредимо како и доликује – рекла је тања Поповић.

Према њеним речима, образовање би требало да буде приоритет и деца би требало да уче из најбољих уџбеника. 

– Исто тако не би требало да се штеди на безбедности у школама, поготово кад је у питању вршњачко насиље – рекла је Поповићева и додала да су за то неопходне, пре свега, добра воља и организација, а не само финансијска средства.

Говорећи о дуалном образивању, она је истакла да је школска пракса веома битна за будући рад јер не може све да се научи из уџбеника, потребно је да се ученици упознају са будућим радом.

Тања Поповић је нагласила да је Град Београд покренуо један пилот пројекат у оквиру кога су српска деца са Косова и Метохије и Републике Хрватске боравила у Београду и имала прилику да упознају његове знаменитости, институције и историју главног града. 

– План је да идуће године стотину српске деце доведемо не само на два дана већ на седам дана. Они ће обићи Србију, манастире, упознати Београд. У том пројекту учествују и министри републичке владе и њен премијер – рекла је Тања Поповић и додала да је сарадња са дијаспором веома важна и за град Београд и за Србију.

 

Извор: beograd.rs