Вести

Петронијевић: Желимо да Београд буде што зеленији

Градски одбор Београд Српске напредне странке покренуо је акцију, која за циљ има да Београд буде што зеленији, пошумљенији и да имамо што већи проценат зелених површина, том приликом су функционери Градског одбора Београд, из личних средстава, обезбедили саднице, а данас је на Аутокоманди посађено 70 садница борова.

Петронијевић је најавио да ће ова акција бити настављена и у наредном периоду, јер како каже поента је да људи схвате значај очувања животне средине и да својим примером покажу на који начин је то могуће.

“У Београду се сваке године посади више од 5.000 стабала, а план нам је да у наредним годинама 25 одсто града буде покривено шумом и зеленим површинама. Подсетићу вас да је и град Београд покренуо акцију “дрво генерације”, где прваци саде дрво у својој школи и брину о њему наредних 8 година, чиме заправо код најмађих подижемо еколошку свест, а како су млади будућност Београда и Србије та акција је од велике важности за нас”, рекао је Петронијевић и додао да је ово још један добар пример којим показујемо да чувамо своју околину, да је негујемо и обнављамо.

 

 

Извор: Танјуг