Вести

Петронијевић: За живот без баријера

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обратио се званицама на централној прослави организованој поводом Међународног дана особа са инвалидитетом Хенди центра „Колосеум”, под називом „За живот без баријера”, која је синоћ одржана у „Сава центру”. 

Како је истакао Петронијевић, Београд је данас много више „град без баријера” него раније.

Са особама са инвалидитетом радимо заједно и слушамо њихове предлоге и потребе. Београд је данас „град без баријера”, али посао још увек није завршен. Наставићемо да заједно изналазимо решења, али искључиво у сарадњи са особама са инвалидитетом и њиховим удружењима јер они најбоље знају своје проблеме – рекао је за Беоинфо Петронијевић.

Члан Градског већа се осврнуо на протекле три и по године и подсетио да су многе особе са инвалидитетом у међувремену запослене, те да су уклоњене и бројне физичке препреке које су постојале у граду. Све то показује да смо на добром путу, додао је Петронијевић, и обећао да ће се комуникација на свим нивоима наставити.

Београд ће наставити да прави што боље услове за особе са инвалидитетом, како за испољавање њихових талената тако и за живот уопште – истакао је Петронијевић.

Председник Хенди центра „Колосеум” Дарко Ивић истакао је да је манифестација имала уметнички карактер, те да су многе особе са инвалидитетом показале своја умећа и таленте.

Подршку особама са инвалидитетом на овој манифестацији, која се одржала петнаести пут, дале су бројне познате личности. 

 

Извор: Беоинфо