Вести

Петронијевић угостио делегацију Шангаја

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић угостио је данас у Старом двору делегацију Града Шангаја, предвођену Куанг Пенгом, замеником директора Бироа за послове са грађанима. Он је подсетио да Београд и Шангај имају потписан споразум о братимљењу и нагласио да Београд има пуно тога да научи од гостију из Кине када је систем социјалне заштите у питању.  

Петронијевић је истакао да са колегама из Кине следи размена знања и искустава и додао да су гости заинтересовани за функционисање система социјалне заштите у Београду, посебно за бригу о старијима.

Тај сегмент је један од приоритета Града Београда када је социјална заштита у питању, јер су старији људи они који су градили и изградили наш град. Због тога желимо да Београд напредује када је у питању социјална заштита како бисмо могли да одговоримо што квалитетнијим програмима који ће унапредити квалитет њиховог живота – рекао је Петронијевић. 

Он је додао да је за Београд изузетно интересантан систем контроле Града Шангаја, односно начин комуникације са корисницима програма социјалне заштите. 

Они помоћу савремених технологија контролишу да ли су спроведени сви сегменти програма социјалне заштите. Београд ради на сличним пројектима јер је циљ да се модерним технологијама пронађе што више начина за укључивање у свакодневно функционисање града.  На таквим пројектима ћемо сарађивати са пријатељима из Кине, а постоји и жеља да повежемо што већи број младих људи и тимова који би могли да сарађују. Сарадња два града иде узлазном путањом, за шта највећу заслугу имају председници Александар Вучић и Си Ђинпинг – нагласио је Петронијевић. 

Према његовим речима, делегација Града Шангаја ће данас обићи објекте Центра за социјални рад, где ће се упознати са системом функционисања и начином на који се ова услуга спроводи у Граду Београду. Додатно ћемо се упознати са функционисањем њиховог система, навео је Петронијевић, јер желимо да научимо што више како бисмо те ствари имплементирали у систем социјалне заштите у Београду. 

У делегацији Града Београда још су Јасмина Ивановић, подсекретар Секретаријата за социјалну заштиту, Јована Вазура, помоћница директора Градског центра за социјални рад, као и Невенка Никић Симатковић, директорка Прихватилишта за одрасла и стара лица. 

 
 
Извор: beoinfo