Вести

ПЕТРОНИЈЕВИЋ: РАЗВИЈАТИ ГРАД НА КРЕАТИВАН НАЧИН

Град Београд улаже напоре како би створио услове да млади људи раде и стварају, али и да кроз своје идеје и зараде, поручио је члан Градског већа Драгомир Петронијевић на данашњој Belgrade Tourism Conference на тему „Предузетништво у туризму“ која је организована на Београдском сајму.

Београд има све већи број туриста годишње, а то значи да морамо још више да радимо  и боље да се организујемо. Важно је и да се стварају могућности за нова радна места, за програме самозапошљавања, за иницијативе младих. Морамо развити још програма и из дана у дан развијати град на креативан начин. То чинимо тако што младима дајемо шансу да се креативно изразе у свом граду – истакао је Петронијевић.

Према његоим речима, туристи у Београд долазе на неколико дана, а жеља је да њихов боравак траје дуже.

Због тога ми и организујемо велики број манифестација, а ове године ћемо се потрудити да имамо макар један фестивал више него прошле године. Управо и правимо програм са нашим туристичким водичма, желимо да оживимо Земун, као и цео простор око Калемегдана, Блок 70 и на томе активно радимо. За 2018. годину смо планирали оживљавање београдских пећина, запуштеног града испод Београда. Потрудићемо се да будемо достојни пртнери, да слушамо иницијативе младих и заједно их проводимо – закључио је Петронијевић.

Ова конференција сваке године доноси нова знања из туризма, менаџмента догађаја, хотелијерства, маркетинга и интернет маркетинга, а намењена је туристичкој индустрији и младима који се образују у овој сфери.

Догађај је организовала Организација „Србија за младе“ уз подршку Града Београда.

 

Извор: beoinfo