Вести

Петронијевић: Пакетићи за децу из Сигурне куће

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је Сигурну кућу и малишанима који се тамо налазе заједно са својим мајкама поделио новогодишње пакетиће. Петронијевић је подсетио да Град Београд ради на ресоцијализацији штићеница Сигурне куће, највише се бавећи проблемом запошљавања. 
Пакетиће су донирале компаније „Фесто” и „NES Comunications”, чија су седишта у Научно-технолошком парку на Звездари. 

– Заједно са друштвено одговорним компанијама, које нам, између осталог, помажу и у запошљавању теже запошљивих категорија становништва, дошли смо у Сигурну кућу да поделимо новогодишње пакетиће. Ове године, Савет за запошљавање Града Београда је спровео мноштво обука, највише из ИТ сектора, јер се показало да кориснице Сигурне куће које заврше ту врсту обуке најлакше пронађу посао. Град Београд ће наставити да организује обуке према потребама корисница Сигурне куће, наравно уз помоћ друштвено одговорних компанија – рекао је Петронијевић. 

Он је истакао да у Научно-технолошком парку Звездара од пре два дана послује 59 компанија, 30 старт-апова и 29 иновативних компанија. Од иновативних развојних компанија, навео је члан Градског већа, две су данас са нама и обезбедиле су пакетиће за децу Сигурне куће – компаније „Фесто” и „NES Comunications”.

– Жене из Сигурне куће које остану економски зависне од насилника, због којих се овде налазе, веома често након изласка поново уточиште потраже код њих. Због тога смо се организовали и правимо програме према њиховим потребама. Око 20 штићеница Сигурне куће пронашло је запослење после обуке за исцртавање обрва. Не би требало заборавити ни обуке страних језика, као и друге курсеве којима могу да прошире своја знања и вештине. Све то ће сигурно умногоме побољшати њихове шансе на тржишту рада. Данашњим доласком желели смо да завршимо текућу годину на најлепши могући начин и обрадујемо малишане који се овде налазе. У име Града Београда још једном желим да захвалим друштвено одговорним компанијама које нам се придружују у оваквим и сличним акцијама – додао је Петронијевић. 

Дежурни ментор Сигурне куће Мира Ранђеловић захвалила је свима који током празничних дана мисле на жене и децу жртве насиља. 

– Један од најлепших тренутака које овај посао доноси је када нас нека од штићеница позове након изласка из Сигурне куће и када чујемо да су добро, да су пронашле посао и заувек се одвојиле од насилника, због којих су на крају и завршиле у Сигурној кући – рекла је Мира Ранђеловић. 

 
Извор: beoinfo