Вести

Петронијевић: Отворен пројекат „Знањем до циља“ на Београдском сајму

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и градски секретар за привреду Милинко Величковић обратили су се данас учесницима радионице „Знањем до циља”, која се одржава у склопу 62. Међународног сајма књига у Београду.  
 
Циљ радионице je да се у наредних пет дана млади људи упознају са условима започињања сопственог бизниса, указао је Петронијевић, који је и председник Савета за запошљавање Града Београда.
 
– Своја искуства младим људима пренеће и предузетници који су покренули 50 старт-ап пројеката, као и други предузетници који су у последње три године добили субвенције од државе и кренули у самозапошљавање – навео је Петронијевић за Беоинфо. 
 
– Учесници ће бити у прилици да науче како да од Фонда за развој добију кредит, или како добити новац од Развојне агенције Србије и Секретаријата за привреду, или како са добрим пројектом добити локал у Београду на 24 месеца без кирије – навео је Петронијевић. 
 
Величковић је подсетио да је Савет за запошљавање Града Београда основан 2005. године, а да је кренуо са радом тек 2014. године. 
 
– Савет је уз енергију младих људи и Драгомира Петронијевића успео да умрежи све релевантне факторе и крене са радом – истакао је Величковић и додао да Секертаријат за привреду тесно сарађује са Саветом за запошљавање. 
 
Он је подсетио да је тај секеретаријат у току ове године расписао конкурсе за самозапошљавање и теже запошљива лица, као и још неколико подстицајних конкурса за развој туризма и пољопривреде. 
 
– Само за субвенционисање конкурса из домена пољопривреде Град Београд је у току 2017. године издвојио 120 милиона динара – указао је Величковић. 
 
Догађају је присуствовала и помоћница министра за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Бојана Станић.
 
 
Извор: Беоинфо