Вести

Петронијевић: Останак младих приоритет Града Београда

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је у друштву директорке Научно-технолошког парка Звездара, Гордане Даниловић Грковић, штандове на којима се у оквиру Сајма образовања и наставних средстава реализује програм Знањем до циља.

Петронијевић је подсетио да су радионице "Знањем до циља" присутне на Сајму образовања и наставних средстава током свих пет дана трајања Сајма књига.

Данас штандове са нама обилази и директорка Научно-технолошког парка Звездара Гордана Даниловић Грковић, као и директор Политехнике – школе за нове технологије Душан Миловановић. Као и претходних дана овде можемо да видимо пуно младих, талентованих људи, који желе да преузму иницијативу и направе добре каријере – рекао је Петронијевић.

Он је додао да посетиоци имају прилику да виде и моделе робота које су направили ученици Политехнике.

Наш циљ је да млади и талентовани људи не одлазе из Београда и Србије у потрази за професионалним остварењем, већ да им омогућимо што боље услове како би егзистенцију обезбедили у свом граду и својој земљи. Успешни млади људи су доказ да се у Србији може добро пословати, али и доказ да су знања и вештине једини гарант успешне каријере. Створили смо систем који препознаје талентоване људе, подржава их, обезбеђује субвенције и помаже им у пробоју на тржиште – додао је Петронијевић.

 

 

Извор: beoinfo