Вести

Петронијевић одржао предавање студентима Пољопривредног факултета

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић одржао је данас предавање студентима Пољопривредног факултета на панел-дискусији уприличеној у препуној свечаној сали овог факултета. Ово је још једна у низу презентација онога што је Савет за запошљавање до сада урадио на пољу привреде, али и осталих програма за развој предузетништва у Београду.

Драгомир Петронијевић је у изјави за Беоинфо нагласио изузетну сарадњу са београдским факултетима, те подсетио да су током читаве протекле године уприличени бројни сусрети и разговори са студентима. 

– Основни циљ је договор око организовања што више праксе и помоћ при самозапошљавању. Представљамо програме Владе Србије, али и оне које нуди Град Београд. На једном месту омогућено им је да добију информације како да дођу до иницијалног капитала и постану предузетници. Кад је реч конкретно о овим студентима,  фокус је у могућности да једног дана постану произвођачи и промoција органске хране. Предност оних који желе да раде у Београду јесте велико тржиште и лако долажење до познатог купца. Такође, учимо их и да користе друштвене мреже у циљу брендирања садашњег или будућег производа – рекао је Петронијевић.

Он је додао и да су студентима објашњени поједини законски акти, посебно у сегменту задругарства јер се до субвенција града и републике у овој области много лакше долази удружено. 

– Велика пажња посвећена је адекватним праксама, тако да ове студенте настојимо да повежемо са пољопривредницима у Београду, а генерално факултете са привредницима. На тај начин студенти добијају праксу, што факултети признају, и стичу и неопходна знања и вештине, како би у будућности могли да постану озбиљни произвођачи – нагласио је Петронијевић.

Интересовање је веома велико, а до сада су предавања имали прилику дa одслушају студенти ФОН-а, Правног, Технолошко-металуршког, Рударско-геолошког, Економског и Хемијског факултета.    

 

Извор: Беоинфо