Вести

Петронијевић: Град препознао важност модерних технологија

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је данас у хотелу „Хајат” презентацији нових индустријских технологија – „Индустрија 4.0”, у организацији немачке компаније „Фесто”. 

Петронијевић је истакао да су посетиоци имали прилику да се упознају са последњом речју технологије када је индустријска производња у питању.

Он је рекао да је за Град Београд важно да учи од најбољих и подсетио да се компанија „Фесто” налази у Научно-технолошком парку на Звездари. 

Желимо да млади људи из Београда имају контакт са најмодернијом технологијом, а познато је да Немачка представља европског и светског лидера у индустријској производњи и машиноградњи – рекао је Петронијевић. 

Према његовим речима, Град Београд жели да сарађује са великим и успешним компанијама од којих увек постоји нешто да се научи. 

На нама је да покушамо да пренесемо њихова знања у наш образовни систем, али и кроз неформално образовање попут едукативних радионица које организујемо. Резултат тога су млади људи са допуњеним знањем и вештинама, јер су наша крајња жеља мехатроничари који одржавају и раде на машинама последње генерације. Са таквом радном снагом ћемо у сваком случају бити атрактивнији за инвеститоре, што је свакако један од наших примарних циљева –  закључио је Петронијевић и захвалио Ивану Зекавици, директору компаније „Фесто” за Србију, на организацији овог догађаја. 

Циљ конференције је да се низом практичних демонстрација рада индустријских компоненти и система последње генерације базираних на „Индустрији 4.0” на једноставан и разумљив начин дају одговори на наведена питања. 

 
 
Извор: beoinfo