Вести

Петронијевић: Бринемо о онима којима је помоћ најпотребнија

Чланови Градског већа Мирјана Милутиновић и Драгомир Петронијевић, заједно са директором Центра за социјално предузетништво Миодрагом Пешићем, обишли су данас Сигурну кућу и корисницама уручили рачунаре који ће им олакшати похађање курсева чији је организатор Град Београд у сарадњи са донаторима и друштвено одговорним компанијама. Гости су истовремено корисницама Сигурне куће уручили свеже воће и поврће, донацију ЈКП „Градске пијаце”.

У друштву координаторке Сигурне куће Весне Станојевић домаћини и гости разменили су утиске о последњим активностима које спроводи Град Београд, а кориснице су изразиле задовољство што су могле да учествују и биле део групе жена које су се обучавале за обављање самосталног посла.

– Жене из Сигурне куће истакле су да су им обуке у области ИТ и исцртавања обрва биле веома значајне јер су им омогућиле да савладају одређене вештине и почну да размишљају као самосталне предузетнице. Да би те актвиности биле што успешније, данас смо им донирали четири рачунара који ће им помоћи да прате додатну обуку и развијају своје вештине. Донација „Пијаца” је, такође, још један показатељ да Град Београд и целокупно друштво брину о онима којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија. Наш основни циљ је да им помогнемо да пронађу посао, а Савет за запошљавање се труди да им омогући да савладају нове вештине и ступе у директан контакт са послодавцима из приватног сектора – истакао је Петронијевић.

Он је подсетио и да, нажалост, Сигурна кућа често прима нове кориснице, те да је због тога и неопходно организовати нове обуке јер је један од најважнијих начина за одлазак од насилника економска самосталност жене.

– Надамо се да ћемо у том послу бити све успешнији, а подсетићу да је током протекле године велики број жена из Сигурне куће на овај начин успео да изгради своју будућност. Намера Града Београда је да охрабри жене у борби за равноправност и да онима које су на било који начин угрожене пружи подршку и помоћ како би у будућности саме бирале свој пут – закључио је Петронијевић.

Обука у области технике исцртавања обрва спроводи се на основу Протокола о сарадњи Савета за запошљавање Града Београда и Академије „Microblading”.

 

Извор: Беоинфо