Вести

Петронијевић: Бесплатни курсеви за кориснице Сигурне куће

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић посетио је данас Сигурну кућу и том приликом са представницима компаније „Линк груп” корисницама уручио ваучере за бесплатне, едукативне онлајн курсеве.

Петронијевић је кориснице упознао са механизмима онлајн курсева и рекао да је „Линк група” већ сарађивала са Градом Београдом на пројектима који су подстицали запошљавање.

 Нова знања и нове вештине ће корисницама Сигурне куће знатно поправити шансе за запослење, а касније и побољшати могућност напредовања на послу. Енглески језик и познавање рачунара су у данашње време толико неопходни, да се у појединим државама људи без тих знања не воде ни као писмени. То време долази и код нас, а Град Београд је ту да вам помогне – рекао је Петронијевић.

Према његовим речима, Град Београд ће наставити да подржава рад Сигурне куће, јер је веома важно, навео је члан Градског већа, да оснажујемо жене које су претрпеле насиље.

Показало се да постоји могућност да се жене које нису економски независне врате насилницима и тако се поново нађу у великим проблемима. Требало би нагласити да старија деца такође могу да учествују у овом програму и едукују се по питању рачунара и енглеског језика. То је јако важно за наставак њиховог образовања, али и каријеру, јер ће стицањем нових знања бити далеко конкурентнији на тржишту рада. За све предлоге и сугестије Град Београд вам је на располагању – казао је Петронијевић.

Он је захвалио „Линк групи” на сарадњи и истакао да је у питању друштвено-одговорна компанија.

Менаџер Института за модерно образовање Марија Миленковић изразила је наду да ће за курсеве бити доста заинтересованих жена, али и старије деце.

Надам се да ће ваше кориснице бити задовољне курсевима, јер знања која ће тамо добити умногоме ће допринети бољим шансама за њихово запослење. Такође, желимо да дамо допринос њиховој економској независности, али и психичкој стабилности након свега чему су биле изложене – рекла је Марија Миленковић.

 

Извор: Беоинфо