Вести

Петронијевић: Београд угостио студенте из Републике Српске

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић угостио је данас у Старом двору 60 студената из Републике Српске, који три дана бораве у српској престоници. 
Он је истакао да ће студенти Правног факултета у Бањалуци бити у прилици да се упознају са радом најзначајнијих институција у Београду. 

Такође је указао на братске односе Србије и Републике Српске и додао да као један народ треба боље да се упознамо и сарађујемо, у циљу развоја наше две државе. 

Желимо да са младим правницима који ће сутра водити Републику Српску или велике компаније разменимо знања и искуства. Такође, да они та искуства размене и са младим правницима из Београда, како би сутра сарађивали на заједничким пословима и остали на овим просторима – указао је Петрониејвић. 

Председник Студентске асоцијације за међународну сарадњу са Правног факултета у Београду Александар Ђекић додао је да су будући правници из Бањалуке обишли Правни факултет и зграду Универзитета у Београду, Скупштину Србије и Скупштину Града Београда. У плану је, према његовим речима, обилазак и Владе Републике Србије, као и да се у посети налазе студенти са свих година студија. 

 
 
Извор: Beoinfo