Вести

Петронијевић: Београд спреман за Форум 16+1

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и секретарка за информисање Мирјана Павичић одржали су данас састанак са делегацијом града Пекинга поводом предстојећег Самита градоначелника држава Источне и Централне Европе и Кине – Форума 16+1, који ће бити одржан наредног месеца у Београду. 

Петронијевић је кинеску делегацију упознао са организационим и техничким детаљима везаним за овај самит и нагласио да Град Београд ништа не препушта случају, као и да постоји жеља да предстојећи Форум 16+1 у Београду буде најбоље организован од свих досадашњих. 

Прешли смо сваку тачку агенде јер желимо да ово буде до сада најбољи Форум 16+1. Суштина је повезивање привредника, али и радника из области туризма попут туроператера, чиме бисмо направили нову промоцију Београда на кинеском тржишту. Наша предност су директна авионска линија до Пекинга и безвизни режим са Народном Републиком Кином – рекао је Петронијевић. 

Он је додао да су кинески туристи увек добродошли у Београд и истакао да српска престоница жели да повећа број ноћења страних туриста. 

Ово је још један начин да се направе позитивни помаци у туризму. Биће организовани бројни састанци привредника и надамо се што већем броју закључених послова на Форуму 16+1 – додао је Петронијевић. 

Састанку је присуствовао директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић, представници Секретаријата за привреду и Привредне коморе Београда.  

Кинеску делегацију предводио је Рулеи Донг, директор Сектора за односе са Европом, Африком и Азијом града Пекинга, у којој су и Шун Гао, директорка Одсека за међународну сарадњу и односе Факултета за туризам на Универзитету у Пекингу, као и Руи Гуо из Кинеског савета за промоцију и међународну размену.

 
 
 
Извор: beoinfo