Вести

Отворен програм за младе „Знањем до циља” на Сајму књига

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и секретар за привреду Милинко Величковић отворили су четврти по реду програм за младе „Знањем до циља” у оквиру 49. Сајма образовања и наставних средстава на Београдском сајму књига.

Петронијевић је најавио шта заинтересоване младе људе очекује у наредним данима програма.

Кроз креативне радионице, радионице предузетништва и 60 примера добре праксе биће представљен начин на који је могуће успешно конкурисати за субвенције. Такође ће бити појашњено и како је могуће покренути посао, основати предузеће, као и који су евентуални проблеми приликом изласка на тржиште – рекао је Петронијевић.

Он је истакао да ће на радионицама говорити успешни пословни људи који су предузетници, као што су редитељи, продуценти, туроператери, роботичари и сви они који су веровали у своју идеју и радили на себи да би дошли до циља. 

Потребно је да имате идеју, да се трудите, стичете знања и будете вредни како бисте дошли до жељеног циља – рекао је он и додао да су овакви специјализовани програми значајни за младе јер су они будућност предузетништва у Београду.   

Величковић је приликом посете штандовима привредника који излажу на Сајму књига рекао да су они примери добре праксе и успешно додељених и реализованих субвенција Националне службе за запошљавање и Секретаријата за привреду. 

Секретаријат је у току 2018. године дао безмало два милиона евра субвенција на више од десет јавних позива. На тај начин смо помогли малим и великим предузетницима, али и привредним друштвима да започну свој посао – рекао је Величковић и додао да је за промоцију предузетништва подељено 17 субвенција у износу од милион динара, док је у истом износу додељено 27 субвенција за подршку предузетницима. 

Он је закључио да ће сваке године субвенције знатно расти.

 
 
Извор: beoinfo