Вести

Отворен Дневни боравак за децу са сметњама у развоју

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скат и председник општине Сопот Живорад Милосављевић отворили су данас Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју у Сопоту. 

Ово је први дневни боравак тог типа у Сопоту у којем ће бити успостављене све услуге социјалне заштите у тој општини, истакла је секретарка Наташа Станисављевић. 

Она је додала да ће дневни боравак, којих сада има 16 у Београду, бити део система боравака за децу са сметањама у развоју и особа са инвалидитетом. 

Објекат има 420 квадратних метара и предвиђен је за 30 корисника који су до сада користили услуге дневног боравка у Младеновцу. Од сада ће корисници ове услуге моћи да је остварују у својој општини јер Град Београд води одговорну социјалну политику – истакла је Станисављевићева и захвалила амбасадору Скату на вредној донацији. 

Она је подсетила да је поред америчке донације, Град Београд опремио унутрашњост новог дневног боравка, а да је Општина Сопот обезбедила земљиште и инфраструктурне прикључке.   

Председник градске општине Сопот подсетио је да је за овај пројекат потписан споразум 2014. године и захвалио је Сједињеним Америчким Државама на уложеним средствима. 

Ово је нешто што нам је недостајало. Посебна захвалност Граду Београду што је овај објекат добио своју будућност, јер ће градске власти финансирати његов рад – закључио је Милосављевић.

 

 

Извор: beoinfo