Вести

Отварањем клуба за старије у Батајници испуњено обећање

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас новоотворени клуб за старије у Батајници и том приликом подсетио да је у последње четири године отворено осам клубова за старије, као и да их у овом тренутку у Београду има 28.

Догађају је присуствовала секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић.

Мали је нагласио да је данас испуњено још једно обећање и рекао да до пре неколико година општина Земун није имала ниједан клуб за сениоре.

До пре само две, три године, Земун није имао клуб за старије, док их данас има два, што је још један пример одговорне социјалне политике и бриге коју показујемо према најстаријим суграђанима. Њихово знање и енергија су изградили овај град, а наше је да им кажемо велико хвала, између осталог и отварањем клубова за старије. Сваки пут када посетимо клуб за старије уверимо се у невероватну енергију и постојање великог броја активности и радионица, фолклорних и других секција, као и бројних курсева. Све то даје нашим суграђанима прилику да квалитетније проводе слободно време – рекао је градоначелник.

Он је за 28. фебруар најавио пети Сајам за треће доба на Београдском сајму, где ће улаз бити бесплатан и где ће бити представљени сви програми и активности које Град Београд спроводи како би пензионери  проводили квалитетније и садржајније време. 

Драго ми је да су корисници „београдске сениор картице” углавном и корисници наших клубова, а подсећам да смо пре два дана на кућне адресе послали 40.000 персонализованих картица. Данас је послато још 20.000 и наставићемо са том праксом док сви корисници не добију персонализоване картице. Око 200.000 пензионера користи сениор картицу у више од 800 малопродајних објеката, а у систему се налази више од 200 фирми. Желим да позовем све пензионере који нису преузели картицу да то учине и почну да користе бројне предности ове картице. На дневном нивоу уштеда можда није превелика, али на месечном и годишњем свакако јесте значајна – додао је Мали.

Он је захвалио председнику општине Земун Дејану Матићу, који је, како је рекао, својевремено инсистирао на отварању првог клуба за старије у центру Земуна. 

Потрудићемо се да искористимо сваки слободан простор за клубове попут овог. Настављамо са одговорном социјалном политиком и бригом о категоријама становништва којима је то најпотребније – рекао је Мали.

Председник општине Земун Дејан Матић оценио је да су осмеси на лицима најстаријих суграђана јасан сигнал да је отварањем клуба за пензионере урађена права ствар.

На отварању овог клуба радили смо заједно са градом и Секретаријатом за социјалну заштиту. У свакодневној комуникацији са грађанима разматрамо њихове сугестије и критике, трудећи се да испунимо све што је у нашој моћи. Први клуб на територији општине Земун отворен је 2015. године, а ми ћемо наставити са свим досадашњим активностима чији је циљ квалитетнији живот најстаријих суграђана – рекао је Матић.

 

извор: beoinfo