Вести

ОРЛИЋ: ВУЧИЋ НИЈЕ ПОРЕДИО KИША И МАЛОГ, ВЕЋ ПОЛИТИЧКИ ПРОГОН

Председник Александар Вучић није поредио књижевника Данила Kиша и министра финансија Синишу Малог, што је и сам нагласио, већ је помињући Kиша говорио о неправди, изјавио је заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић и поручио да оне који га због тога нападају треба да буде срамота.

Вучић је, када је говорио о томе шта својим политичким, комесарским одлукама данас раде Синиши Малом, рекао да није први пут да се такве ствари дешавају и није први пут да се некоме неправда чини том врстом оптужбе, јер су тако оптуживали и Kиша, што га је пратило до краја живота.

"Вучић је рекао и да то говори без жеље и намере да пореди Kиша и Малог. Буквално је то рекао. И онда кажу да Вучића треба да буде срамота ако их пореди, а он сам је рекао да не прави ту паралелу, већ да говори о неправди и шта људи раде и радили су многима из политичких мотива. Нека вас је стид и срам, лажови”, рекао је Орлић.

Додао је да смо, изгледа, навикли да слушамо све и свашта, али је поручио политичким противницима да престану да се баве лажима и глупостима.

Рекао је и да му је смешно да се људи који не знају ни ко је Данило Kиш баве било чијим знањем и образовањем.

Орлић је навео и то да подржава идеју да сви академски радови буду доступни јавности, и да свако може сам да прочита и процени “шта је ту поштено, а шта није”.

“Али, немојте да људи попут Ђиласа и Обрадовића, они који ни сами не умеју да објасне шта су прочитали, а камоли завршили, говоре о било чијем образовању”, рекао је Орлић.

Додао је и да треба да буде срамота оне који нису у парламенту док се расправља о буџету за наредну годину.

"Нека су им алал оне паре које су покупили са скупштинске благајне и овај и претходних месеци”, рекао је Орлић.

 

СзС врши притисак на тужилаштво

Орлић је изјавио да представници Савеза за Србију окупљањем испред Републичког јавног тужилаштва врше притисак на ту институцију.

“Данас су се поново скупили згубидани и лопуже Драгана Ђиласа, овог пута да врше притисак на тужилаштво и да траже главу свог кадра, Загорке Доловац, коју су они поставили и изабрали да за њихов интерес обавља послове”, рекао је Орлић.

Они се, данас на њу жале и траже да не буде више на том месту, јер им ту “нешто више не одговара”.

Орлић је навео да то раде зато што знају да их народ неће и да не могу да пређу цензус, те да зато сваког дана измишљају будалаштине против председника Александра Вучића и СНС.

Орлић је, такође, новинарима показао материјал, у којем се, каже, види како су Ђиласове фирме пословале пре и пошто је он ушао у политику, те поновио да је збирно, пословни приход четири компаније, од 2004. до 2014. године био скоро 60 милијарди динара, односно око 619 милиона евра.

Орлић је навео да су то званични подаци које Ђилас не може да демантује, јер су их, забележиле институције које то прате, још од времена његове власти.

Орлић је рекао да има питање за Републичко јавно тужилаштво, и то без икаквог притиска, који, каже, врши Ђилас, а то је - зашто је Ђилас још на слободи и против њега није покренут поступак?

“Нека свако ради свој посао, нека се институције поштују, али како је могуће да оваква лопужа буде на слободи. Можда има разлога који мени нису јасни и видљиви, али бих волео да их чујем. Само једно кратко - зашто?”, рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг