Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА ЈЕ ДАНАС БОЉА И СНАЖНИЈА

Што је Србија снажнија и што је успешнија, изазови и притисци ће бити све већи, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић.

"Претходна година за нас је била јако добра, ако причамо о снажењу наше државе, ми смо фантастичне резултате успели да направимо и у економији и у инфраструктури и да ојачамо наш здравствени систем. Показали смо да умемо да се такмичимо са највећим и најуспешнијим на многим пољима, али и да побеђујемо. Где год да погледате, буквално који год сегмент друштвеног живота ви да загребете, само ћете пронаћи бољи резултат и стање него у годинама иза нас", рекао је Орлић.

Орлић је рекао да је потпуно јасно да многи када то све гледају са стране нису до краја срећни. Не би они волели да Србија буде овако снажна као што данас јесте, да настави да напредује и бележи те успехе, како би сутра била још боља и снажнија. Они су навикли на она времена која смо, ми сматрамо, оставили у прошлости ове земље и овог народа, када је Србија била слаба и када је на њу могао да утиче свако, кад су могли са њом да раде шта год су хтели. Ми смо донели историјску одлуку да то прекинемо, да то пресечемо, да почнемо сами да водимо рачуна о сопственим интересима и то је једна од најважнијих ствари које смо научили претходних година.

"О томе председник Републике Србије Александар Вучић често говори, да ми разумемо, да ми морамо да се боримо за оно што је нама важно, да неће нико са стране да нам то обезбеди, да неће нико ништа да нам поклони, напротив, сви ће да се труде само да нас у томе некако зауздају, спутају, јер им више одговара када се не питамо сами, када не одлучујемо сами и када нисмо довољно снажни, као што данас јесмо, да се за тај свој интерес изборимо, и државни интерес и национални интерес, и онда видите притисци су огромни, некада су потпуно невероватни, али морате да рачунате на то. Морате да се борите сваки пут и што су изазови већи и што су притисци снажнији, ви да се трудите још више. Тако смо радили ових претходних година", рекао је Орлић.

На то је читаву Србију, рекао бих и наш народ где год био, и у Србији и ван ње, научио Александар Вучић. И пошто смо тако радили, успели смо да ове важне ствари, вредне ствари, о којима данас говоримо, обезбедимо и направимо, закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи