Вести

ОРЛИЋ: СНС НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕ ПОЗИВЕ НА УБИСТВО БРНАБИЋКЕ И ВУЧИЋА

Посланици СНС осудили су данас скандалозне и нељудске позиве на убиство премијерке Ане Брнабић и председника Србије Александра Вучића, које је упутио посланик Двери Срђан Ного, као и то што Савез за Србију није осудио његову изјаву.

Заменик председника посланичког клуба СНС Владимир Орлић је на конференцији за новинаре у скупштини рекао да посланичка група СНС најоштрије осуђује изјаве које су отворено и без икакавог устручавања саопштили припадници "тајкунско-љотићевског удружења Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и Борка Стефановића и њима сличнима".

Орлић је рекао да надлежни треба да реагују и да ако се постави питање посланичког имунитета Нога, скупштина неће имати проблем да се о томе изјасни.

Наводи, такође, да је Савез за Србију још једном показао да нема подршку грађана.

Орлић је нагласио да Србија неће никад оправдати јавне позиве да се вешају премијерка и председник Србије нити да се политички неистомиљшеници доживљавају за противнике које би неко силовао и убијао.

"Народ их је прозрео и они су дубоко у мраку политичке прошлости ове земље" рекао је Орлић и подсетио да је отворено запрећено вешањем на Теразијама премијерки и председнику Србије, као и да су Брнабићки већ недавно претили силовањем.

"Отворено прете уличним насиљем и сањају да ће доћи на власт неким пучевима, војним хунтама и хапшењима. Ти људи данас отворено позивају и на убиство званичника, није се оградио од тога ни Ђилас, ни Јеремић, ни Стефановић нити ДС".

Како каже Орлић, сви од јутрос дају изјаве, а ниједном речју се нису осврнули на те претње.

"Немају ни два одсто на изборима, а изгледа ни две вијуге у глави. Позивају на физичко уништавање политичких противника, сагласни су у својим љотићевским и фашистичким манирима. Јавно прете новинарима и затвором и одузимањем лиценци. Изгледа да су тако једино научили да комуницирају са медијима" рекао је и навео да такви хоће "дириговане медије и послушнике који дрхте пред Ђиласом".

 

 

Извор: Танјуг