Вести

ОРЛИЋ: ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА БИЋЕ ОЗБИЉНА И ДОСТОЈАНСТВЕНА

Народна скупштина Републике Србије усвојиће сутра предлог одлуке о укидању ванредног стања и када она буде објављена у Службеном гласнику, постаће пуноважна, што ће се највероватније десити у четвртак 7.маја, изјавио је заменик председника посланичке групе Српске напредне странке у Народној скупштини Републике Србије Владимир Орлић.

Орлић је рекао да ће народни посланици сутра радити у пуном капацитету и расправљати и о суспензији полицијског часа као и о употреби војске у условима ванредног стања те о уредбама које је Влада Србије усвојила у међувремену.

"Већина у Србији је схватила да су мере Владе и ванредно стање уведени због заштите здравља и живота људи и да је до релаксације дошло на основу онога што струка каже. Ствари се мењају и струка утврђује колики је степен угрожености", рекао је Орлић одбацујући критике оних који то раде само из политичких разлога.

Говорећи о предизборној кампањи, Орлић је истакао да она неће бити класична, као у ранијим изборним годинама јер треба бити опрезан и заштитити и себе и друге тако да неће, бар у мају, бити скупова и митинга у затвореном простору.

Одговарајући на тезу да се у Србији осети подељеност друштва и да се води тзв. балконски рат, Орлић је истакао да људи виде шта се дешава, да је реч о малом проценту оних који су активни учесници и лупају у шерпе и да свако има право да испољава своје политичке ставове.

Орлић је демантовао тврдњу да Српска напредна странка стоји иза паљења бакљи по солитерима уз напомену да се таквим поступцима хвалио шеф одборничке групе у скупштини Београда, извесни Јовановић.

"Свако ко крши прописе ове земље треба да буде санкционисан" рекао је Орлић и упозорио да су представници опозиције ти који су се оглушили о забрану кретања наглашавајући да је међу првима био Марко Бастаћ.

Додао је да се нада да ће предизборна кампања бити озбиљна и достојанствена те да неће бити увредљивих израза и провокација и вређања попут, оних којима се политички противници називају лоповима, болесницима, убицама, издајницима и сл.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТВ