Вести

ОРЛИЋ: ПОЈЕДИНИ У СЗС СЕ ЗАКЛИЊУ У БОЈКОТ, ПА МАЛО ПО МАЛО ОД ТОГА ОДУСТАЈУ

Заменик председника посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да се поједини у опозицији заклињу у бојкот, али да свака два дана неко из Савеза за Србију од тога одустане.

"Мало по мало, сви ће изаћи на изборе. Већ им је двоје или троје оснивача рекло ''хвала, ми идемо на изборе на локалу или републици''. Остали им се придружују ових дана", рекао је Орлић.

Kаже да очекује да ће током кампање бити покушаја оспоравања резулатата СНС који су постигнути у економији, у регионалној сарадњи и апсолутно сваком аспекту политике са којом напредњаци излазе пред грађане.

Упитан о резултатима истраживања Фактора плус по коме СНС има подршку 57,8 одсто бирача, СПС 12,5 одсто, СзС 7,8 одсто, СПАС 4,3 одсто, СРС 3,1 одсто и ПСГ три одсто, Орлић је рекао да је напредњацима најважније да постоји јасна и убедљива подршка оној политици коју спроводи та странка, а коју је установио Александар Вучић и коју следе владе које окупља СНС.

"Од нашег резултата на изборима зависи састав будуће владе.

То је једини и сигурни гарант да ће та политика бити настављена са успехом и да ћемо све оне добре ствари које планирамо да реализујемо заједно са нашим народом успети и да довршимо", поручио је Орлић.

Поводом штрајка глађу Бошка Обрадовића, Орлић је навео да не може да каже да лидер Двери штрајкује глађу јер му, додаје, делује као да сваког дана Обрадовић изнова тај штрајк почиње сит.

"Свако вече када оду камере он се повуче. Kакав је то штрајк глађу ако људи не могу да виде да ли ви уносите храну или не", рекао је Орлић и додао да нико не разуме шта су захтеви Обрадовића.

Навео је да је прошлог петка Обрадовић „поцепа главу и одеху“ посланика Маријана Ристичевића, и да су због изостанка реакције Тужилаштва у штрајк глађу ступили шсеф посланичке групе СНС Александа Мартиновић и посаница СНС Сандра Божић, који су у међувремену прекинули.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва