Вести

ОРЛИЋ: ОПТУЖУЈУЋИ СТЕФАНОВИЋА, РУШЕ КРЕДИБИЛИТЕТ И УГЛЕД СРБИЈЕ У СВЕТУ

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић оценио је да припадници дела опозиције који оптужују министра Небојшу Стефановића да има везе са илегалним извозом наоружања, износећи такве лажи руше кредибилитет и углед Србије у свету.

Орлић је рекао да припадници "Ђиласових, Јеремићевих, тајкунско-љотићевских снага, очигледно нервозни и незадовољни што њихова суманута кампања блаћења представника СНС-а не иде по плану који су зацртали, и данас су у Народној скупштини поновили своје бесмислене оптужбе, своје лажи и поновили све оно што је демантовано од стране надлежних институција више пута у само неколико последњих дана“.

Према његовим речима, ти људи су и данас понављали све увреде на рачун Небојше Стефановића и његове породице, јер су убеђени да уколико буду довољно упорни и по хиљаду пута понављањем идентичних лажи, да ће успети у Србији некога да преваре.

"Ти људи су данас понављали све оно што је измислио у Ђиласовом и Шолаковом пропагандном програму Вук Јеремић, а што су онда понављали на конференцијама за штампу и Обрадовић и Веселиновић, данас Алексић, Живковић и Обрадовић“, рекао је Орлић.

Истакао је да су се "опет острвили на првом месту на Небојшу Стефановића, министра унутрашњих послова, и лажима напали и њега лично и чланове његове породице и поново причали све оно што је демантовано од стране надлежних, од људи који су упућени, али и од стране људи који су озбиљни и који се никада не играју са кредибилитетом и угледом државе у свету“.

Како је рекао, кредибилитетом и угледом Србије у свету играју се управо Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић и њихови послушници, и то нападајући Небојшу Стефановића.

"Покушали су поново да облате Србију тиме што су причали како Србија извози наоружање у оне земље које се налазе под међународним санкцијама, што је исто демантовано од стране Министарства одбране“, истакао је Орлић.

Према његовим речима, у том демантију је показано и да је Србија већ годинама међу пет земаља по транспарентности када је реч о извозу војног наоружања.

"Нападајући Стефановића, поновили су поново и друге лажи, напали су поново оца Небојше Стефановића, овог пута оптужбама да је обезбедио неке повлашћене цене и да је учествовао у коруптивним активностима везано за извоз оних средстава које извози ваљевски ''Крушик"?. То је истог секунда када су рекли демантовао сам ''Крушик''“, навео је Орлић.

 

Нема ничег студентског у блокади, чиста политика и СзС

Блокада Ректората је политичка активност и покушај да се преваре грађани Србије тиме што се саопштава да је по среди некаква студентска активност, оценио је Орлић додајући да нема ничега студентског у политичким захтевима.

„Тамо се захтева смена једног од министра у Влади Србије. То нема везе ни са студентским стандардом, нити са питањем да ли постоји квалитетна литература, Универзијадом, са оним стварима које занимају једног студента у Србији“, рекао је Орлић.

Како је додао, ради се о политичком захтеву који су испоручили Драган Ђилас, Вук Јеремић, Демократска странка и окупљени у „савезу 1 од пет милиона“.

Орлић истиче да они немају храбрости да се за своје захтеве боре лично, те да по ко зна који пут злоупотребљавају младе људе, као што је било и када су их „слали на јуриш у РТС“...

„Покушали су са причом о наводно угроженим студентима, а послали су у улози студената своје политичке активисте, оне људе који отворено раде за Драгана Ђиласа у оквиру његове организације и који то уопште не крију“, навео је Орлић.

Додао је да су они у Ректорату наступили са политичким захтевима, са жељом да кадрирају и да они одређују ко може, а ко не може да буде министар и на тај начин угрозили функционисање комплетног београдског Универзитета.

„По речима оних који су прави студентски представници, угрoзили су и студенте и наставнике, њих 15 или 20, дало је себи за право да угрози 100. 000 студената. И да није реч о студентским активностима показује и то ко је дошао да са њима учествује“, рекао је Орлић.

Показао је фотографије на којима су Бошко Обрадовић, Мариника Тепић, Зоран Лутовац, Срђан Миливојевић испред Ректората, као и фотографије на којима се унутар Ректората у једној од просторија налази смеће, а унутар друге спаваоница, док је на улазу шатор.

„Ово је доказ да није реч ни о каквом студентском протесту, студенстком активизму, већ узурпацији Ректората, угрожавању читавог Универзитета“, рекао је Орлић.

Како је навео, Ђилас, Јеремић, Обрадовић се надају да ће доћи до неког инцидента, ескалације већих проблема, обрачуна са полицијом, како би на томе „направили своју политичку рекламу“.

„Тога бити неће. Водимо рачуна о сваком човеку и знамо да су ти млади људи поново злоупотребљени“, закључио је Орлић.

 

Орлић: Могу да бојкотују, али не да спрече грађане да бирају

Kо жели да учествује на изборима више је него добродошао, ко не жели не мора, али да укину демократију и спрече грађане да на изборима сами кажу какву будућност желе, то не могу да учине, рекао је посланик СНС-а Владимир Орлић, коментаришући одлуку Савеза за Србију да сви у савезу бојкотују предстојеће редовне парламентарне изборе.
 
Орлић је, одговарајући на питање новинара да прокоментарише ту одлуку, у Скупштини Србије рекао да је то јуче Бошко Обрадовић саопштио испред свих и оценио да је то учињено како би се "видело ко тамо кроји политику, ако о политици може да се прича".
 
Kако је навео, сви су прихватили политику Бошка Обрадовића, "све оно најгоре од Обрадовићевих ставова што су некада осуђивали, сада представља њихово заједничко стајалиште".
 
Према речима Орлића, 2017. године сви су, осим Бошка Обрадовића, говорили да Мисија ОЕБС-а значи да ће избори бити слободни, а заједно су потписали и папир да желе да ОЕБС надзире изборе.
 
"Једино је Бошко Обрадовић говорио да је ОЕБС небитан. Данас, 2019. године, сви заједно понављају причу Бошка Обрадовића и то вам је показатељ ко тамо кроји вредности и по коме се они равнају и нико од њих не треба да се љути када им сутра неко каже да су прихватили да спроводе политику Бошка Обрадовића", навео је Орлић.
 
Орлић додаје да и пример где Бошко Обрадовић стане испред свих њих и каже да је ОЕБС небитан то доказује.
 
"Интересантно је да нису били присутни чак ни сви оснивачи тог Савеза на том њиховом заједничком саопштењу за медије, чак нису сви рекли да иду у бојкот. Питање је шта се дешава међу њима, шта ће се дешавати даље", навео је Орлић.
 
Kако је рекао, да ли ће учествовати на неким изборима или неће, то је њихов проблем, али Србија неће дозволити да они активностима попут оне у Ректорату зауставе живот целе земље.
 
"Србија неће дозволити да они који прете насиљем сматрају да могу да се докопају било које власти на тај начин. Народ се пита ко ће бити на власти и то на познат начин у демократским и цивилизованим земљама, а то су избори", навео је Орлић.
 
Орлић је одговарајући на питање шта очекује од гласања грађана и које листе ће прећи цензус, рекао да не може да каже како ће грађани гласати, те да то не може нико да зна унапред.
 
"По ономе што претпостављам, реално је да више листа пређе цензус, што ће зависити од кампање, тема којима се будемо бавили, али и од наше способности да на негативне кампање реагујемо на прави начин", рекао је Орлић.
 
 
Извор: Танјуг