Вести

Орлић: Неки желе да на најсрамнији начин оправдају насиље

Припадници "такозване проевропске опозиције" утркују се ко ће више да релативизује и на што срамнији начин оправда насиље лидера Двери Бошка Обрадовића, изјавио је данас заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић.

Орлић је новинарима у Скупштини, где су и данас поједини посланици дали изјаве полицијским службеницима у вези са седницом Административног одбора на којој је Обрадовић компјутерским мишем гађао Александра Мартиновића из СНС, рекао да не улази у било какав коментар рада полиције и Тужилаштва у вези са "ужасним дешавањима у парламенту и фашистичким методама" којима се Двери користе у обрачуну са политичким неистомишљеницима.

Орлић је рекао да су, у политичком смислу, "огољени" они који себе представљају као проевропску опозицију. То је зато што је изостао њихов коментар на насиље које спроводе Двери, а чиме су показали колико им је стало и до демократије и до достојанства Скупштине.

"Упадљиво су избегли да осуде нешто што је неприхватљиво и утркују се ко ће више да релативизује и на срамнији начин оправда физички напад Бошка Обрадовића на Александра Мартиновића", рекао је Орлић.

Навео је да насиље Обрадовића нису осудили ни Драган Ђилас, ни Александар Шапић, ни Вук Јеремић, ни Саша Јанковић, као ни Драган Шутановац, за које је рекао да су потпуно једнаки у оправдавању "голог насиља у парламенту".

Орлић је запитао шта би било да је Обрадовић ударио некога од њих и каква би онда реакција била, те да ли би се тада правили да је то део парламентарне борбе.

Одговарајући на питање да ли је спорно то што полиција долази у Скупштину да узима изјаве посланика у вези са инцидентом на седници Административног одбора од 21. новембра, Орлић је рекао да су посланици добили позив да се изјасне у својству грађана о дешавањима на том одбору, те да неки од њих наводе да није било спорно што су добили позив да дају изјаву у парламенту.

Он је поновио да не жели да коментарише рад полиције и Тужилаштва, а данашње наводе Обрадовића, који је новинарима рекао да је на седници Административног одбора заправо дешавала "текућа парламентарна борба", прокоментарисао речима да "није био тако храбар као онда, те да само што се није претворио у јагње''.

 

 

 

Извор: Танјуг