Вести

ОРЛИЋ: KО СТОЈИ ИЗА НАПАДА НА KОВАЧЕВИЋА?

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић упитао је ко стоји иза напада на члана градског већа Београда и секретара ОО СНС Земуна Гаврила Kовачевића и да ли су починиоци нашли инспирацију у “опседању” домова функционера СНС и свеопштој хајци на председника Александра Вучића и друге функционере напредњака.

Орлић је рекао да је конференцију за новинаре у Скупштини Србије сазвао због напада који се јутрос догодио и оценио да влада атмосфера хајке на Вучића и чланова СНС која је, рекао је, прожета позивима на голо насиље, а коју генерише “Драган Ђилас са Бошком Обрадовићем, Вуком Јеремићем и осталим фашистима”.

“Наш колега, а члан градског већа Гаврило Kовачевић је брутално претучен пред кућом у којој живи са својом породицом. Претучен је дивљачки бејзбол палицама, претрпео је озбиљне повреде и остаје да се питамо да ли има краја сталним позивима на отворена насиља и против Вучића и истакнутих функционера”, рекао је Орлић.

“Да ли је на ово мислио Бошко Обрадовић када је позивао да се руководиоци града Београда шишају до главе и развлаче по улицама”, упитао је Орлић.

Орлић је рекао да је Kовачевић човек који ни са ким није имао проблема и поново упитао да ли је онда једини могући мотив за напад политичке поруке које су се могле чути претходних дана, а које су изговарали представници Савеза за Србију.

“Са оваквим зверствима Србија данас мора да се суочава зато што се таква атмосфера генерише и зато што су неку људи спремни да пређу све границе”, навео је Орлић.

Орлић је упитао и како је могуће да је данас лидер Двери Бошко Обрадовић говорио о насиљу над женама, када је, како је рекао, управо он са својим присталицама претукао две новинарке Пинка, као и да је упадао у кабинет председнице Скупштине Србије Маје Гојковић којој је, наводи, направио модрице.

Орлић се осврнуо и на конференцију за новинаре Маринике Тепић у Скупштини Србије, оцењујући да је она поново “читала текстове из Таблоида и бесомучно лагала”.

“Хтели смо да се захвалимо што су показали колики су лажови и зато што су сами признали да су од самог почетка причали ноторне будалаштине, па сад морају да се испетљавају, али то не изгледа баш најбоље. Признали су да су лагали да је Србија извозила било какво наоружање у Украјину, признали су да је купац фирма из Пољске, на крају су морали да признају да су од самог почетка лагали”, рекао је Орлић.

Признали су, наставио је Орлић, да иза свега стоји фирма “маме узбуњивача (Александра Обрадовића)”.

“Драган Ђилас и Мариника Тепић најдиректније сарађују са мамом узбуњивача који стоје иза те приче и те фирме и очигледно све оно што покушавају некаквим папирима да покажу само је јасан доказ да су у томе до гуше”, истакао је Орлић.

 

 

 

Извор: Танјуг