Вести

Орлић: Јеремићев новац мотив за формирање новог клуба

Формирање новог посланичког клуба “За спас Србије - Нова Србија” је трагикомично, изјавио је данас заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић наводећи да је у ствари новац Вука Јеремића мотивација за њихово окупљање

- Шта је мотивација за окупљање људи који су у потпуности политички различити? Више је него јасно - то је новац, који Вук Тадићев Јеремић троши немилице причајући о некаквој владавини права, а водећи бесомучно финансирану медијску кампању за своју председничку кандидатуру и пре него што избори расписани - каже Орлић.

Он је новинарима у парламенту рекао да су управо посланици који су формирали нови посланички клуб, који ће предводити Санда Рашковић Ивић, подршком коју дају Јеремићу дошли на своје изворне позиције и стајалишта по питању Косова и Метохије.

- Подршка човеку (Јеремићу) који је дао феноменалан поклон сепаратистима из Приштине кроз мишљење Међународног суда правде говори у прилог томе да је њима до КиМ, као и свега другог, стало као до лањског снега - каже Орлић.

Наводи да је суштина те врсте политичког удруживања да се испуне обећања Вука Јеремића дата његовим газдама - “да ће довести, ако икако буде у прилици, до краја процес признања такозване независности КиМ и да ће поново формирати некакву политичку већину окупљену око ДОС-а која треба да представља само лутке на концу његових страних ментора и страних обавештајних служби и ништа сем тога”.

Како каже, Јеремић троши “дословце милионе непознатог порекла”, о чијем пореклу и својим финансијерима избегава да се изјасни.

- Реч је о исламским лобистима, онима који финансирају политички досовски пројекат како би добили све оно што упорно траже од Србије, а то је признаје некакаве независности КиМ. То говори и све оно што је Јеремић некада радио на позицији министра спољних послова и све оно што обећава Србији и данас - каже Орлић.

Поводом очекивања чланова новог посланичког клуба да им приступи још посланика владајуће коалиције, Орлић каже да је владајућа већина у парламенту више него стабилна.

- С ким преговара Вук Тадићев Јеремић не знамо. Било би добро да нам каже, пре свега с ким преговара финансијски, с ким преговара изван ове земље, чијим интересима служи, како намера да испуни своје обећање да ће издејствовати независно Косово - наводи Орлић.

Додаје да би било добро да Јеремић каже и да ли планира још неки “феноменалан потез да нанесе што је могуће већу штету својој Србији и свом српском народу попут онога мишљења Међународног суда правде”.

Како је навео, у нови посланички клуб су се удружили познати људи који су у стању да се представљају за лажне националне мањине, да тврде да је у Сребреници извшен геноцид, који “Олују” сматрају за легитимну акцију, а активности Фрање Туђмана према Србима из Крајине потпуно оправданим.

 

 

извор: Информер