Вести

ОРЛИЋ: БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ ТУМАЧЕ КАО ПРИШТИНА, НИЈЕ СЛУЧАЈНО

Члан Председништва СНС Владимир Орлић оценио је да Драган Ђилас, Вук Јеремић и Саша Јанковић, као "доказани заступници туђег интереса", Бриселски споразум тумаче на исти начин као сепаратисти у Приштини, а сопствени народ плаше глупостима о "увођењу санкција".

"Није ни ту ништа ''случајно''. Што горе за Србију, по правилу је за Ђиласа, Јеремића и Јанковића боље, јер је услуга њиховог учешћа тада, просто - скупља", наводи се у Орлићевом одговору посланику Мирославу Алексићу, који је у парламенту питао председника и министра спољних послова "да ли знају шта су потписали у Бриселу и шта су прихватили потписивањем Бриселског споразума".

Алексић, из Јеремићеве Народне странке, тврди да је потписивањем Бриселског споразума прихваћен правни систем независног Косова на северу Србије, а да је потписано "још девет споразума који су углавном били на штету Србије".

"Кад потегну питање ''националних интереса'', то је сигуран знак да делују у оквирима самог врха сопствених ценовника. Управо тај ценовник је једино важан Ђиласу, Јеремићу и Јанковићу, све остале њихове ''вредности'' у суштини им вреде колико један прљави дневни трач или успутно чаршијско наклапање", истакао је Орлић.

Према његовим речима, "тајкунско - лоповски картел Ђиласа, Јеремића и Јанковића", међусобно "савезаних" заједничком похлепом, комплексом вечитих губитника и незајажљивом мржњом према Александру Вучићу, свео се у потпуности на докону и политички јалову редакцију трач-рубрике на нивоу једног "Таблоида".

"Њихове неинтелигентне лажи су управо на том нивоу, попут оне најновије о ''лобисти Левандовском'', смишљене преко сламчице коктела, у каквом ексклузивном хотелу, током пландовања на једном од безбројних путовања широм света. Та путовања плаћају грађани Србије, а да их нико за сагласност није ни питао", наводи он.

Орлић за Ђиласа, Јанковића и Јеремића, такође, каже да су "доказани заступници туђег интереса, излобирани за све што новац може да плати, примери сервиса за прање прљавих пара који хода на две ноге, услужни преко сваке цене, а сервилни гратис, људи дубоко огрезли у корупцију и верни ''консултанти'' свих ждерача суверенитета Републике Србије - такав је управо бесрамни трио који сам себе смешта у комбије, док губи на стотине хиљада гласова годишње, грца дубоко испод цензуса и муца ''објашњења'' за очигледне трагове својих прљавих услуга".

"У таквом животном и ''радном'' стилу тајкунско-лоповског тројца налази се и разлог зашто Бриселски споразум тумаче на исти начин као сепаратисти у Приштини, а сопствени народ плаше глупостима о "увођењу санкција" због извештаја ФАТФ", закључује Орлић.

 

 

извор: Танјуг