Вести

Орлић: Бошко Обрадовић се неславно опростио од кандидатуре

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић оценио је данас да је трагично када "досове политичке стралете", попут председника Двери Бошка Обрадовића, тему Косова и Метохије користе за сопствену и јефтину промоцију.

Орлић је на конференцији за новинаре у парламенту оценио да се Обрадовић на данашњој седници Одбора за КиМ, који је разматрао извештај о раду Канцеларије за КиМ, "опростио од неславне председничке кандидатуре" јер се приклонио Вуку Јеремићу.

Обрадовић је, оценио је Орлић, на седници изговорио гомилу добро познатих испразних фраза.

"Иако та кампања и пре расписаних избора није прошла славно, то га не спречава да је у потпуности спроведе срамно", рекао је Орлић, наводећи да је Обрадовић у "бујици потпуно конфузних речи и порука" постављао питања на која је сваки пут добијао јасан и прецизан одговор.

Орлић је рекао и да би Обрадовић требало Вуку Јеремићу да постави сва питања и недоумице у вези са преговарањем о статусу КиМ у СБ УН и о формату уз медијацију ЕУ.

"Сваку евентуалну нејасноћу може да разјасни директно, тако што ће разговарати са својим председничким кандидатом Вуком Тадићевим Јеремићем, јер је управо Вук Тадићев Јеремић човек који се постарао да ово питање одлуком УН буде у формату у којем је данас", поручио је Орлић.

Обрадовић, додаје, желећи да се стави у функцију свог новог политичког ктитора, поставља питања која треба да постави управо Јеремићу.

Поводом критика што седници одбора није присуствовао директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, Орлић каже да се Ђурић данас бави наредном седницом Савета безбедности УН посвећеној КиМ, као и питањем како да се предупреди чланство Косова у међународним институцијама.

Орлић истиче да је апсолутно сваки корак Канцеларије за КиМ и Владе Србије транспарентно приказан, познат јавности, детаљно образложен грађанима, те да је апсолутно сваки документ јавно доступан у сваком тренутку, за разлику од претходне власти.

Додао је да је власт до 2012. године све време "крила и гурала испод стола своје договоре, дилове и комбинације за развој сопствених политичких каријера" и "која је нарочито од 2008. до 2012. трговала КиМ, баш као што су трговали свим у Србији и гледали само себе".

 

 

 

извор: Танјуг