Вести

Одржана јавна трибина о превенцији вршњачког насиља у Школи за дизајн

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић учествовао је данас на трибини на тему „Превенција вршњачког насеља”, која је заједно са Министарством унутрашњих послова  организована у Школи за дизајн.

Петронијевић је истакао да Град Београд има пуну сарадњу са МУП-ом, као и да веома добро сарађује и са тимовима за спречавање насиља у београдским основним и средњим школама.

Разговарамо, заједнички правимо програме и суочавамо се са проблемом  на најефикаснији начин. Веома је важно што су и родитељи узели учешће и зато заједнички правимо стратегију у борби против насиља. Град Београд се, као координатор пројекта, труди да се што више разговара и да се тако траже решења, јер затварање очију пред проблемом не води ка циљу, а он је да деца у школама буду сигурна и да вршњачко насиље сведемо на најмању могућу меру – истакао је Петронијевић.

Учествујући на трибини, шеф одсека за превенцију и сузбијање малолетничке деликвенције МУП-а Оливера Зечевић и Марија Станковић из Управе криминалистичке полиције за Град Београд указале су на досадашње резултате и најчешће видове насиља. Оне су истакле значај препознавања знакова који указују на насиље и нагласиле да на насиље не треба узвраћати новим, већ се треба обратити институцијама које се баве том проблематиком. Према њиховим речима, МУП ће у наредном периоду додатно проширити ову врсту акције у којој ће се кроз едукативно-информативни сегмет ова тема приближити и ђацима нижих одељења.

 
 
Извор: beoinfo