Вести

Одржан први бал пензионера „Као некад у осам”

Секретарка за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић отворила је вечерас први бал пензионера „Као некад у осам” који је, уз оркестар, играче, певаче и специјалне госте изненађења, одржан у Установи културе „Вук Караџић”.
 
– Ово вече смо посветили вама како бисмо вам још једном рекли хвала за све што сте урадили за нас, наш град и нашу земљу. Вечерас ћемо слушати заборављене хитове, оживети време београдских игранки и подсетити се музике коју сте како ви тако и ми мало млађи волели – истакла је Станисављевићева.

Она је подсетила да у Београду живи око 406.000 пензионера и додала да је веома важно да се пружањем најразличитијих програма подршке води организована и одговорна политика о тој популацији.

– Брига о вама, нашим најстаријим суграђанима спада у наше приоритете и зато смо, као што верујем и знате, прошлог месеца покренули пројекат „Београдске сениор картице”. Сениор клуб тренутно има више од 150.000 чланова и тај број се свакога дан увећава. Сениор картица се показала као пун погодак, будући да је захваљујући овом пројекту нашим најстаријим суграђанима омогућен велики број попуста у више од 400 малопродајних објеката широм града. Број компанија које учествују у пројекту се повећава из дана у дан – указала је градска секретарка. 

Она је додала да је у протеклом периоду отворено шест клубова за старе и најавила скоро отварање још два клуба – на Врачару и Батајници.

– Као одговрна градска власт и даље ћемо се трудити да ширимо услуге социјалне заштите и да унапређујемо ваш положај. Посебно отварањем нових дневних центара и клубова, а наставићемо и да организујемо Сајам за треће доба, као и да реализујемо активности попут бесплатних крстарења, посета музејима и изложбама – истакла је Станисављевићева. 

Она је закључила да је идеја да бал пензионера, који је организован у оквиру манифестације „Београдска зима”, постане традиционалана манифестација. 

 
Извор: beoinfo