Вести

Одборнице СНС уручиле поклоне корисницима Сигурне куће

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, одборнице СНС у Скупштини града Београда посетиле су данас жене и децу који бораве у Сигурној кући и уручиле им поклоне.

Одборнице СНС донирале су јастуке и јоргане корисницима Сигурне куће, а једна од њих Катарина Кушаковић навела је да је на претходном састанку одборничке групе усвојен предлог да се поводом Међународног дана борбе против насиља над женама одрекну једне одборничке надокнаде.

"СНС има нулту толеранцију према било ком облику насиља. Управо оваквим гестом смо желели да женама и деци који су пронашли уточиште у Сигурној кући покажемо да нису сами и да смо уз њих", казала је Кушаковић за Танјуг.

Навела је да се и на овај начин шаље јасна порука да на насиље не сме да се ћути и да је насиље проблем читавог друштва.

 

Директорка Сигурне куће у Београду Весна Станојевић захвалила је одборницама на донацији и навела да ће то женама и деци пуно значити због предстојећих зимских дана.

"Добили смо оно што нам је неопходно, а то је да жене које код нас бораве и њихова деца имају нове јастуке и јоргане и све што им је потребно да би могли лепше да проведу зиму", казала је Станојевић.

Додала је да се кориснице у Сигурној кући у просеку задржавају између пет и седам месеци, али да то може бити и дуже, у зависности од ситуације у којој се налазе.

"Тренутно нам је највећи проблем струја, јер се много троши. Трошкови струје су већи од могућности да је платимо, а сва три објекта су на струју", указала је Станојевић.

 

Извор:Танјуг