Вести

Обрадовић: За Српску напредну странку насиље је недопустиво

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић, члан Главног одбора СНС Дубравка Филиповски и кандидаткиња за одборника на листи „Александар Вучић-Зато што волимо Београд!“ Весна Станојевић учествовале су на трибини "Стоп насиљу - Јаче сте него што мислите", коју је организовала Унија жена Општинског одбора СНС Обреновац и том приликом, заједно су поручиле да за Српску напредну странку насиље није допустиво и да нико никада не сме да трпи ниједну врсту насиља. 

Обрадовић је нагласила да се у борби против насиља пре свега морамо бавити узроцима, а не санирањем последица, као и да сви појединачно морају дати свој допринос у борби против насиља, како институционално тако и лично. Додала је да у случајевима када се насиље деси, треба интензивно радити на пружању помоћи жртвама, пре свега у виду њиховог економског оснаживања и осамостаљивања.  

"Ниједна од нас не сме бити бројка никада, једна жена је превише. Моја порука је да никада нико не сме да трпи ниједну врсту насиља. Али ако хоћемо да будемо пристојно, одмерено друштво, које осуђује сваку врсту насиља, морамо прво да почнемо од себе." - поручила је Обрадовић. 

Истакла је и то што је Весна Станојевић, вишедеценијски борац против насиља у породици, одлучила да свој ауторитет стави на листу и буде у тиму Александра Вучића у Београду, говори колико она заиста жели институционално да се бори за решавање овог проблема.

"Тиме што је она на нашој листи, ми говоримо да за нас насиље није допустиво, да ћемо учинити све што можемо да се помогне свакој од жртава насиља. У Београду је много урађено да институционално почне да се решава овај проблем, али да бисмо наставили тим путем, потребно нам је да 4. марта направимо добар резултат и однесемо победу“, закључила је Обрадовић. 

Дубравка Филиповски је, говорећи о Закону о спречавању насиља у породици, нагласила да је најважније едуковати жртве насиља коме и на који начин могу да се обрате за заштиту, а ако дође до суда, треба да знају да имају бесплатну адвокатску помоћ и да им то Закон гарантује. 

Кандидаткиња за одборника на листи „Александар Вучић- Зато што волимо Београд!“ Весна Станојевић присутнима је пренела своја искуства у борби против насиља у породици и поручила да је разлог што се прикључила тиму Српске напредне странке на београдским изборима управо искрена жеља и одлучна намера да се насиље што више искорени из нашег друштва.

"Ја да не верујем да ће бити боље не бих ово радила и да не верујем да можемо да урадимо много више, не бих се прикључила тиму људи са листе "Александар Вучић -Зато што волимо Београд", јер стварно мислим да уз њихову помоћ ми можемо да нађемо нека, прво законска решења, а друго неке добре примене у пракси“, рекла је Станојевић.