Вести

Обрадовић: Тврдњама о некаквој политичкој злоупотреби оправдавају насиље

Потпуно сам шокирана ставом покрета Доста је било и њихове народне посланице која је одбила да, у својству сведока, да изјаву полицији поводом срамног догађаја када је посланик Двери Бошко Обрадовић компјутерским мишем гађао председавајућег и посланика Српске напредне странке Александра Мартиновића, на седници Административног одбора.

Тврдњама да се, заправо, врши политичка злоупотреба полиције и тужилаштва, они очигледно желе да оправдају насиље у Народној скупштини и да потез Бошка Обрадовића представе као прихватљиво понашање у највишем законодавном дому.

Не знам шта је спорно у чињеници, пошто видим да им то смета, што је полиција дошла у парламент да узме изјаве од сведока?

Зашто спремност полицијских службеника да олакшају свим посланицима, који су сведоци немилог догађаја, процедуру узимања изјава, Доста је било жели да представи као „полицијско саслушавање“?

Претпостављам да би реакција појединих посланика опозиције била још оштрија да их је полиција позвала да дођу у станицу због узимања изјава. Вероватно би то представили као срамно привођење у полицију и не знам какав притисак и тортуру.

Очигледно, не знају или свесно заборављају да је полиција и раније долазила у парламент како би узела изјаву од посланика који су били оштећени у појединим случајевима. Мислим да је свима јасно да покрет Доста је било само жели да опструише читав овај процес, како се не би утврдила истина и како би се прича са срамног инцидента и напада Бошка Обрадовића на колегу Мартиновића усмерила у неком потпуно другом правцу.

 

Марија Обрадовић

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке