Вести

ОБРАДОВИЋ: СВАКА ТРЕЋА ЖЕНА У СРБИЈИ ЈЕ ЖРТВА НЕКЕ ВРСТЕ НАСИЉА

Осврћући се на неславне статистичке показатеље о насиљу и злостављању жена у Србији Марија Обрадовић, потпредседница СНС, изјавила је:

"Моја слика је још црња, у статистикама којима ја располажем се говори да је свака трећа жена у Србији жртва неке врсте насиља", наглашавајући при том да то не мора увек бити физичко насиље, после кога се стиже до полиције и центара за социјални рад.

Оно што њу, као потпредседницу највеће странке брине је, каже, недовољно мењање менталитета у Србији, односа према жени у свакодневници.

"Политичари јако лепо говоре о томе шта треба да променимо, али чини се да смо сви по мало лицемерни, на првом месту жене у политичким странкама", оценила је Обрадовић.

На питање да ли је за њу и Марија Лукић из Бруса, жртва мобинга тамошњег председника општине, симбол овог 8. марта, Обрадовић је одговорила да се не би везала за њено име, "јер је она симбол једне жене којих у Србији има доста", а овај случај је, према њеном мишљењу, "на ивици политичке злоупотребе".

"Ако бих ја била мало мање коректна, рекла бих нећу да говорим о томе, јер је она опозициони активиста, који редовно говори на опозиционим протестима, прича се дешавала одавно, прича је само зато што је Милутин Јеличић неко из СНС-а", рекла је Обрадовић, додајући, међутим, да и СНС и она лично стоје иза тога да такви случајеви морају да буду санкционисани.

Говорећи о "политичкој позадини" овог случаја, Обрадовић не оспорава да је Марија Лукић трпела мобинг и узнемиравање на послу, али је, истиче, председник општине Брус Милутин Јеличић био брана неким инвестиционим интересима, јер није дозвољавао неке планиране злоупотребе.

Због тога је, каже она, неко давао ветар у леђа Марији Лукић па је случај добио медијску пажњу, и због тога би само "имена то двоје људи склонила", али би и даље инсистирала да треба да заштитимо сваку жену и да отворимо још нових прича.

"Ви мислите да у самом парламенту, где се доносе закони, у вашој кући... нема таквих случајева?", упитала је Обрадовић.

 

 

Извор: РТВ