Вести

Обрадовић: СНС се одувек снажно борила против насиља

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић, заједно са одборницама СНС у Скупштини града Београда  посетила је Сигурну кућу, где је са корисницама разговарала о њиховим потребама, али и институционалној подршци која им се пружа применом Закона о спречавању насиља у породици.

Према речима Марије Обрадовић Српска напредна странка одувек се снажно борила против насиља у породици и насиља над женама. Доношењем Закона о спречавању насиља у породици остварена је блиска сарадња и координација свих надлежних институција, која је кључна у борби против насиља, али и многих подзаконских аката који су омогућили да се жртве лакше препознају и лакше пролазе кроз цео процес доказивања насиља којем су биле изложене.

„Важно је да сви ми, и мушкарци и жене, посебно ми жене из Српске напредне странке, не будемо неме пред насиљем које се дешава.  Србија може да рачуна на нас, посебно на напредњакиње, да нећемо одустати у овој тешкој борби. Најважније је да сви схватимо да насиље неће бити допустиво и да ће бити санкционисано", поручила је Обрадовић.

Kако је додала, данас када је агресивност испољена на сваком кораку и пред свима у нашем друштву, Српска напредна странка наставиће још интензивније да се бори против свих врста насиља.

„Будите сигурни у то да, и док је последњег напредњака у Србији та борба неће престати", закључила је Обрадовић.

Kоординаторка сигурне куће Весна Станојевић захвалила се на посети у име свих корисница Сигурне куће и поручила да је управо разговор са жртвама оно што је њима и најпотребније. Kако је нагласила брига, поштовање и разумевање које су показале данас жене Српске напредне странке према њима, показало им је да су једнаке и да имају сва права као и остале жене које нису трпеле насиље.

Станојевић је закључила да се много ствари променило на боље, да је систем регулисанији, од кад је Српска напредна странка на власти, као и да је уверена да ће се са добром праксом наставити и убудуће.

 

 

 

Извор: Танјуг