Вести

Обновљено 15 пунктова Народне кухиње

Поводом завршетка обнове 15 пунктова Народнe кухињe, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је пункт у насељу Велики Мокри Луг. Овај и осталих 14 пунктова обновила је компанија „Тикурила”, чија вредност донације износи више од милион динара. 

Наташа Станисављевић истакла je да након обнове 15 пунктова, око 3.500 корисника има много боље услове, као и да у Београду постоји укупно 12.055 корисника Народнe кухињe. 

– Захваљујући донацији компаније „Тикурила” 15 пунктова Народне кухиње је обновљено. У протекле три и по године смо уз помоћ донација обновили девет пунктова Народнe кухињe, тако да је у овом тренутку обновљена половина од 52 постојећа пункта. У плану за следећу годину  је сређивање још 17 пунктова, како би на истеку тог периода сви пунктови били реновирани. Компанији „Тикурила” дугујемо велику захвалност, а овим путем желим да позовем све друштвено одговорне компаније да се прикључе овој акцији – рекла је Станисављевићева. 

Генерални директор компаније „Тикурила” Ђока Јањушевић изразио је задовољство јер су радови завршени у предвиђеном року.

– Зидови су офарбани висококвалитетним бојама, што одржавање чини лакшим, а боју постојанијом. Још много посла је пред нама и сигурно је да ћемо овакве акције подржавати и у будућности – рекао је Јањушевић. 

Компанија „Тикурила” обновила је пунктове на 11 београдских општина: Гроцка, Земун, Нови Београд, Стари град, Сурчин, Барајево, Врачар, Вождовац, Обреновац, Лазаревац и Звездара. Донација се састоји од материјала и извођачких радова укупне вредности преко милион динара. Радови подразумевају пребојавање зидова и других површина, замену дотрајалих санитарних елемената, обезбеђивање нових пултова и осталих елемената неопходних за рад у просторијама намењеним за пријем и поделу хране. 

 
Извор: beoinfo