Вести

Oбележен Међународни дан старијих особа

Поводом Међународног дана старијих особа, секретар Градског одбора Београд Српске напредне странке Александар Марковић, заједно са шефом одборничке групе СНС Александром Мирковићем и члановима Градског одбора Београд Александром Савићем и Иваном Томић Илић, посетио је породицу Живановић у Рипњу. Том приликом је разговарао са супружницима и њиховим комшијама, пензионерима,  о одговорној социјалној политици коју спроводи тим Српске напредне странке у Београду, и изразио велику захвалност за њихово разумевање и додао да одговорна држава каква је Србија никада неће заборавити своје пензионере.

„Желимо да вама, пензионерима, покажемо нашу захвалност за разумевање и подршку коју сте пружили Александру Вучићу и Српској напредној странци у економским реформама. Држава и град ће се трудити да вам се на сваки могући начин одуже. Као што је председник Вучић испунио обећање да ће пензионерима, поред најављеног повећања пензија у висини од 8,8 до 13,2 одсто, у наредној години бити додатно повећана пензија од три, четири, и чак пет одсто“, казао је Марковић.

„Брига о најстаријима грађанима је приоритет Српске напредне странке, јер су пензионери ти који су изградили Београд и Србију, и они су стуб и стабилност наше државе“, рекао је Мирковић и додао да је ова посета један од начина како одржавати непосредну комуникацију са грађанима.

Савић се том приликом захвалио пензионерима из Рипња, који су на мартовским изборима доказали колику подршку пружају политици Александра Вучића и СНС-а. Чак 72 одсто гласова однела је листа „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!“ у Рипњу.

Томић Илић је истакла да људи у трећем добу заслужују да остатак живота проведу квалитетно и достојанствено, и да се зрелост једног друштва огледа у начину на који брине како о најмлађима тако и о најстаријима.