Вести

Обележен јубилеј Прихватилишта за децу

Прихвaтилиштe зa дeцу, у сaрaдњи сa Грaдoм Бeoгрaдoм, oргaнизовало је вечерас прoслaву пoвoдoм oбeлeжaвaњa шездесет гoдинa рада и постојања. О значају ове установе говориле су градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и руководилац Прихватилишта Данијела Стајковић. 

Наташа Станисављевић је на свечаности уприличеној у Старом двору истакла да је Прихватилиште за децу установа од посебног значаја за Град Београд.

Ова институција збрињава децу од седам до 18 година и пружа прву помоћ и подршку која је деци у том тренутку најпотребнија. Град Београд је у претходном периоду урадио много тога када су у питању деца Прихватилишта и то јесте социјална политика Града Београда на коју смо поносни. Деца Прихватилишта и сва деца Београда имаће најбоље могуће услове, сву помоћ и подршку која им је потребна. Они неће бити сами, подршку ће имати у Граду Београду, у тиму Прихватилишта и одговорној социјалној политици – рекла је Наташа Станисављевић, захваливши се целом тиму ове институције на квалитетном раду и истрајности у борби за боље услове.

Руководилац Прихватилишта Данијела Стајковић је истакла да деца Прихватилишта јесу видљива и заслужују пажњу свих људи добре воље.

Деца су наша будућност и од онолико пажње, поверења и снаге које им укажемо зависи и какви ће људи постати у будућности. Све оно што је тим Прихватилишта успео да уради захваљујући овој градској власти и пријатељима наше институције показује шта смо све у стању да постигнемо када се удружимо и заједно радимо – рекла је Данијела Стајковац, подсетивши да ће ова институција у новом објекту током септембра имати 48 лежајева за децу.

Јубилеј Прихватилишта за децу, у присуству великог броја истакнутих јавних личности, донатора и пријатеља ове институције својим наступима улепшали су оперска дива Јадранка Јовановић, дечји хор „Арт медија” и глумац Светислав Буле Гонцић. 

Скупштина Града Београда основала је Прихватилиште за децу 25. фебруара 1958. године и оно је намењено свој угроженој деци који се нађу на територији града, са идејом да ниједно дете не остане незбринуто и буде заштићено на свом путу одрастања.

 

 

Извор: beoinfo