Вести

Нове просторије одељења Градског центра за социјални рад на Врачару до краја априла

Градски менаџер Горан Весић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишли су данас објекат у Улици Саве Текелије где ће, након реконструкције и адаптације, бити смештене нове просторије Градског центра за социјални рад – Одељење Врачар.

Наташа Станисављевић је рекла да се наставља са обнављањем и улагањем у установе социјлане заштите у Београду, а проблем неадекватног простора ове установе на Врачару се решава након десет година.

У Улици Максима Горког ова установа није имала адекватне услове. У питању је стамбена зграда која није прилагођена особама са инвалидитетом, као ни породицама. Овај простор у Улици Саве Текелије је Општина Врачар определила за Центар за социјлани рад. Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту комплетно ће реновирати објекат и очекујемо да ће се до краја априла установа преселити у ове нове просторије – истакла је она и додала да ће просторије бити прилагођење осбама са инвалидитетом.

Према њеним речима, постојећи простор има 250 квадратних метара, а нови објекат 480 квадратних метара.

У центре за социјални рад није улагано дуже од 20 година, а последњи центар је изграђен наменски 1992. године на Чукарици. Недавно смо посетили нове просторије Центра за социјлани рад у Сурчину, где је у току реконкструкција, и очекујемо да ће се преселити до краја марта. У плану је да у нередне три до четири године обновимо свих седамнаест одељења Центра за социјални рад, односно тамо где има потребе за тим, како би корисници и запослени имали боље услове – објаснила је Наташа Станисављевић.

Директорка Градског центра за социјлану рад Зорица Павловић нагласила је да је улагање града у реновирање простора за ново одељење Градског центра за социјални рад Врачар значајно из више разлога.

То је битно не само због тога што смо користили ненаменске просторије већ и због тога што ће нови простор бити по одговарајућим стандардима и за кориснике и за запослене. Општина Врачар је општина са најстаријим становништвом, које је у дубокој демографској старости, тако да се и повећава број корисника који користе услуге Центра за социјални рад – навела је Зорица Павловић.

Према њеним речима, овај простор ће бити опремљен новим намештајем, имаћемо добре услове за рад и могућност за пружање боље услуге.

 
 
Извор: beoinfo