Вести

Нова радна места и подстицај за младе

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић, гостујући данас у „Београдској хроници”, најавио је Београдски сајам запошљавања, који ће се одржати 21. фебруара у Дому омладине Београда. Он је том приликом прецизирао да ће бити понуђено 2.746 радних места, што је апсолутни рекорд.

Учешће су најавила 102 послодавца, који ће понудити различит профил радних места. Добродошли су сви који траже запослење: од кувара до ИТ инжењера – рекао је Петронијевић.

Он је најавио и да је у току конкурс за најбољу бизнис идеју, а да од 5. фебруара почињу и пријаве за радионице „Знањем до циља”. 

Кад је реч о актуелном конкурсу за најбољу бизнис идеју, члан Градског већа је прецизирао да могу да се пријаве млади људи од 18 до 30 година, а довољно је да само имају добру идеју. Ово такмичење организује Савет за запошљавање Града Београда и Фондација за младе таленте, а предвиђене су и награде, и то прва у износу од 500.000 динара, друга 300.000 и трећа 200.000, док ће најбољи иноватори добити и место у Научно-технолошком парку Београд.

Петронијевић је напоменуо и да је циљ да се понуде услови да млади људи остану у Београду и Србији, да се самозапосле и да надаље пласирају своје производе и услуге како код нас тако и вани. Он је позвао младе људе да узму ствари у своје руке и да раде на себи, а град је ту да помогне. 

 
 
Извор: beoinfo