Вести

Низ активности у оквиру акције „Помозимо комшији“ током викендa

Као и протеклих дана, активисти Српске напредне странке од раних јутарњих часова настављају акцију солидарности „Помозимо комшији“

На београдској општини Нови Београд очишћен је снег и лед са степеништа у улици Сестара Вуковић, приступне стазе и улази у зграде у улици Отона Жупанчића, у Булевару Зорана Ђинђића, Булевару уметности, тротоари и прилазне стазе у Блоку 61, улаз ОШ „Влада Обрадовић Камени“, затим код поште у Обреновачкој улици, здравствене станице Ледине у Румској и са аутобуских стајалишта у овом новобеоградском насељу. Поред тога, нашли су времена да обиђу и понуде помоћ старијим суграђанима, посетили су старијег комшију са инвалидитетом Здравка Босића, брачни пар Ђурђевић, а некима су изашли у сусрет тако што су у њихово име преузели БусПлус картице за старије особе.

Омладина ОО СНС Гроцка спровела је акцију чишћења снега и леда око ОШ „Свети Сава“ и дечијег парка у Врчину.

Чукарички напредњаци очистили су снег и лед испред Месних заједница, ОШ „Уједињене нације“, плато испред ОШ „Браћа Јерковић“, прилазе вртићу „Царић“, Удружењу параплегичара и квадриплегичара „Ада-Чукарица“, стазе испред Домова здравља, пешачке стазе и простор око мобилијара за игру најмлађих у парку у Улици Стјепана Супанца, степениште у Улици Жарка Вуковића Пуцара, такође испред зграде у Улици Стојана Матића 1, у којој живи непокретан младић. Поред тога, организована је посета физиотерапеута госпођи Благојевић, која је у инвалидским колицима, старији брачни пар Алитовски снабдевен је основним животним намирницама, а у наредном периоду ће им бити допремљени лекови и пружена помоћ око кућних посета лекара, посетили су и госпођу Радојку Влајић, која је недавно оперисана и снабдели је неопходним намирницама. Помоћ у храни је достављена и Иванки Чанади, која сама брине о унуки Андријани и налази се у веома тешкој материјалној ситуацији.

Обреновачки напредњаци спровели су акцију спремања огрева својим старијим суграђанима.

У Сурчину су активисти СНС-а очистили од снега и леда све прилазе и степеништа ОШ „22. октобар“  и посули путну со да би спречили клизање, затим су обишли три социјално угрожене породице и том приликом им уручили пакете хране. У насељу Прогар, на истој општини, активисти СНС-а обишли су једно старачко домаћинство, очистили снег и лед у дворишту и испред куће, затим коловоз и тротоаре у улици Владе Обрадовића Каменог, где ови наши старији суграђани живе, и посули путну со. Житељи ове улице су имали само речи хвале за активисте и акцију коју је покренула Српска напредна странка.У другом сурчинском насељу Јакову, активисти су обишли једну болесну баку, која  сама живиу изузетно скромним и тешким условима, уручили јој пакет са основним животним намирницама и воћем, ипонудили помоћ у сваком моменту, нарочито за време зимских дана.

Активисти ОО СНС Савски венац обишли су своје старије суграђанке, Радмилу Голубовић, Надежду Јевтић и Цветанку Костић и понудили им помоћ око набавке намирница и одласка код лекара како би им олакшали функционисање током хладних зимских дана.

На Старом граду, активисти СНС-а наставили су са одласком у продавницу и куповином основних животних намирница како би помогли старијим суграђанима на територији месних одбора Дорћол: Скадарлија, Теразије, Калемегдан и Варош капија. Ову активност ће наставити и у наредним данима.

Још једном позивамо све грађане, без обзира на пол, верску и националну припадност, да подрже ову акцију и помогну својим комшијама током хладних дана.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА